Požár v zahrádkářské kolonii
„V zahrádkářské kolonii Na Vyhlídce hoří chata.“ Takovéto oznámení přijali 11. srpna na MP od neznámého muže. Oznámení bylo ihned telefonicky předáno na HZS a na místo byla vyslána hlídka městské policie, která na místě za pomoci hlídky Policie ČR korigovala dopravu. Díky pohotovosti HZS byl oheň uhašen dříve, než stihl napáchat škody i na okolních chatách. Oznamovateli patří poděkování za pohotovost.

Spolupráce ZZS a MP
Strážníci městské policie asistovali v odpoledních hodinách 13. srpna u letního kina a poté i u převozu do nemocnice hlídce ZZS. Záchranáři dávali první pomoc muži, který měl rozbitou hlavu. Vše proběhlo bez komplikací.

Trhali květiny z veřejné zeleně
V příkazním řízení byli vyřešeni dva lidé krátce po půlnoci 14. srpna. Protiprávního jednání se dopustili tím, že trhali veřejnou zeleň ze záhonů na Velkém náměstí. Oba byli při této činnosti zachyceni kamerovým systémem.

Matka nakupoval opilá
Odbor sociálních věcí při MěÚ Strakonice bude řešit maminku, která byla na základě oznámení kontrolována strážníky městské policie. Žena ve večerních hodinách nakupovala se svou dvouletou dcerou v jednom z marketů a byla přitom pod vlivem alkoholu. Vzhledem k tomu, že se nejednalo o ojedinělý případ, byla na místo přivolána nejdříve hlídka městské policie, která následně na místo přivolala terénní pracovnici MěÚ Strakonice, která si dořešení celého případu vzala za své.

Muž si „ustlal“ na chodníku
Na základě oznámení nalezla hlídka městské policie krátce po půlnoci 18. srpna na cyklostezce vedoucí na Podskalí muže pod vlivem alkoholu, který si zde „ustlal“ na chodníku. Strážníci jej probudili a nasměrovali k domovu.