Strážníci dopadli celostátně hledanou osobu
Krátce po desáté hodině dopolední 21. 12. prováděla hlídka městské policie kontrolu u nákupního centra na Katovické. Strážníci si mezi vozidly všimli mladého muže, který se však před nimi snažil ukrýt. Poté, co jej jeden ze strážníků oslovil, začal muž před hlídkou utíkat. V ulici Bavorova jej strážníci dopadli. Po kontrole totožnosti bylo zjištěno, že dotyčný, muž z Týna nad Vltavou, je v celostátním pátrání a proto se snažil nedostat se do kontaktu se strážníky. Poté byl předán hlídce OO Policie ČR ve Strakonicích.

Poraněný dravec byl převezen do útulku
V odpoledních hodinách dne 16. 12. jsme přijali oznámení na linku tísňového volání 156 od muže, že našel na poli u Dražejova zraněné káně. Strážníci na místě opeřence odchytli a převezli do Makova, do stanice pro handicapovaná zvířata. 

Muž byl strážníky převezen na „záchytku"
Poděkování patří muži, který nám v odpoledních hodinách 10. 12. oznámil na linku tísňového volání 156, že v ulici Písecká je opilý člověk, který se pohybuje ve vozovce. Hlídka, která byla na místo přivolána, muže, který byl silně v podnapilém stavu, nalezla.
Po kontrole totožnosti byla u něj provedena orientační dechová zkouška, kterou bylo naměřeno 2,92 promile alkoholu v dechu. Proto byl následně, po souhlasu lékaře, převezen do protialkoholní a protitoxikomanické záchytné stanice v Českých Budějovicích.

Žena se opila  a napadala svého muže
Poděkování patří ženě, která v odpoledních hodinách 11. 12. oznámila, že v ulici Smetanova je podnapilá žena s dítětem v kočárku. Hlídka na místě ženu s devítiměsíčním chlapcem nalezla. Jelikož žena, v důsledku své podnapilosti, nebyla schopna se o syna postarat, byl kontaktován otec dítěte. Ten si od strážníků syna i se ženou převzal s tím, že se o ně postará. O hodinu později přijali oznámení na linku tísňového volání 156 od otce dítěte, že ho žena neustále fyzicky napadá, stále chce chovat svého syna, čehož není schopná a on už neví, co s ní má dělat. Proto byla následně, po souhlasu lékaře, převezena do protialkoholní a protitoxikomanické záchytné stanice v Českých Budějovicích. Ženě bylo naměřeno 2,57 promile alkoholu v dechu. Strážníci o celé události vyrozuměli zaměstnance sociálního odboru MÚ Strakonice.

Našla stříkačku
V dopoledních hodinách 2. 12. přijali oznámení na linku tísňového volání 156, že v ulici Jeronýmova leží injekční stříkačka. Hlídka, která byla na místo přivolána, nalezla čtyři použité injekční stříkačky, které uložila do plastového kontejneru a převezla k odborné likvidaci.