Z drobné krádeže trestný čin
Dne 1. 4. bylo na linku Městské policie Strakonice přijato telefonické oznámení od ochranky jednoho z místních supermarketů, že mají v obchodě osobu, která se snažila projít přes pokladny bez zaplacení zboží. Na místo byla vyslána hlídka, která osobu ztotožnila a zároveň vyzvala k převozu na OO Policie ČR Strakonice ke zjištění, zda se v posledních třech letech nedopustil jiné majetkové trestné činnosti. Zjištění ukázalo, že pachatel se v posledních třech letech majetkové trestné činnosti dopustil. Událost si tedy převzala Policie ČR.

Rovnou tři pytláci v revíru
Krátce před čtvrtou hodinou odpoledne 2. 4. přijal strážník na lince Městské policie Strakonice 156 od jednoho ze členů rybářské stráže žádost o asistenci při řešení tří osob, které zřejmě neoprávněně chytají ryby v rybníce v ulici U Blatenského rybníka. Na místo byla vyslána hlídka, která spolu se členem rybářské stráže zašla za údajnými pytláky. Osoby byly ztotožněny a bylo potvrzeno, že nikdo z nich nevlastní rybářskou povolenku. Událost si poté dořešil člen rybářské stráže.

Při autonehodě upadla kola
Dne 3. 4. se v dopoledních hodinách dostavila na služebnu Městské policie Strakonice oznamovatelka se sdělením, že se v ulici Komenského stala dopravní nehoda, přímo za mostem Jana Palacha. Na místo byla vyslána hlídka, která zjistila, že nákladnímu vozidlu upadla za jízdy dvě zadní kola. Obě kola odlétla, jedno poničilo zaparkované vozidlo až na nedalekém parkovišti. Druhé se zastavilo na chodníku, kousek od místa nehody. Na místo byla strážníky přivolána nehodová skupina Policie ČR. Strážníci městské police na místě řídili dopravu do odklizení následků nehody.

Nálezů injekčních stříkaček je stále více
Dne 3. 4. byl telefonicky oznámen nález stříkačky v ulici 5. května, k večeru pak přišlo oznámení druhé, ze stejného místa. Stříkačky byly odneseny strážníky městské policie k odborné likvidaci. Oznamovatelům patří poděkování.