K seniorce se dostala pomoc včas

Hlídka strážníků městské policie vyjížděla 18. 2. do ulice Stavbařů. Jeden ze sousedů v bytovém domě slyšel rány a volání o pomoc z vedlejšího bytu. Strážníci po příjezdu na místo zjistili, že ve 4. patře volá za dveřmi bytu o pomoc žena. Strážníkem stále služby byla přivolána na místo hlídka zdravotnická záchranná služba a hasiči, kteří následně otevřeli dveře bytu. Uvnitř bytu ležela na podlaze žena, která byla zdravotníky převezena do strakonické nemocnice.

Řidič měl zákaz řízení

V odpoledních hodinách 19. 2. si v ulici Zvolenská všimli strážníci městské policie projíždějícího vozidla, které řídil muž, o kterém je známo, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Toto vozidlo ve zmíněné ulici zastavilo a řidič vylezl ven z vozidla. Strážníci řidiče vyzvali, aby předložil občanský a řidičský průkaz. Dotyčný uvedl, že u sebe žádné doklady nemá a řidičský průkaz nevlastní, protože mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Po zjištění těchto skutečností, byla přivolána hlídka Policie ČR, která si událost převzala.

Mladíci s nezaplacením zbožím daleko nedošli

Dne 19. 2. vyjížděli strážníci na oznámení drobné krádeže do prodejny v ulici Čelakovského, kde měli dva mladíci pronést přes pokladnu láhve alkoholu bez zaplacení a odejít směrem k ulici Zvolenská. Oznamovatel mladíky popsal a sledoval jejich cestu. Hlídka je zastihla u křižovatky ulic Zvolenská a Blatenská. Mladíci u sebe měli láhve alkoholu v hodnotě 280 Kč. Oba přestupci byli hlídkou ztotožněni a předvedeni na Obvodní oddělení Policie ČR za účelem lustrace. Tato byla negativní, strážníci tak událost vyřešili pokutami v příkazním řízení na místě.

Neznámý pachatel počmáral prodejní stánek

Dne 20. 2. bylo na služebnu Městské policie Strakonice telefonicky oznámeno, že na tržnici v ulici U Sv. Markéty někdo pomaloval jeden z prodejních stánků. Hlídka vyjela na místo, kde na stánku zjistila nápisy o velikosti 25 x 30 cm. Strážníci pojali podezření ze spáchání trestného činu, na místo proto byla přivolána hlídka PČR, která si událost převzala k dořešení.

Muž porušoval „protikuřácký zákon“

Dne 20. 2. si ve večerních hodinách všimli strážníci městské policie muže, který kouřil na nástupišti autobusové zastávky v ulici Katovická. Zákon o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek zakazuje kouřit na nástupištích veřejné dopravy. Muž si tak svým jednáním vysloužil pokutu.

Požíval alkohol, kde neměl

Ve večerních hodinách 22. 2. byl strážníky městské policie kontrolován mladý muž v prostoru za OD v ulici Na Ohradě. Ten zde požíváním alkoholu na veřejném prostranství porušoval obecně závaznou vyhlášku. Z místa odešel s pokutovými bloky.

Řídil i přes vyslovený zákaz

Krátce před třetí hodinou ranní 23. 2. kontrolovala hlídka městské policie na přeložce mezi ulicemi Zvolenská a Katovická řidiče motorového vozidla pro jeho nejistý způsob jízdy. Kontrolou dokladů strážníci zjistili, že mladému řidiči byl správním orgánem vysloven zákaz řízení. Poté putoval i se spolujezdcem do rukou Policie ČR.