Sklepní kóje panelového domu v jedné ulici v Blatné ukrývala do sobotního dopoledne 23. května děsivé tajemství. Ostatky novorozeněte. „Policisté přijali oznámení od občana, který nalezl ve sklepě jednoho z domů na Strakonicku ostatky novorozence. V souvislosti s objasňováním tohoto případu policisté v sobotu zadrželi čtyřiatřicetiletou ženu a následující den ji obvinili ze zločinu vraždy," řekla Strakonickému deníku jihočeská policejní mluvčí Lenka Kozoňová.

Žena (34) měla podle policie své těhotenství tajit. „Po porodu pravděpodobně miminko ihned usmrtila," dodala Lenka Kozoňová. Policie pohlaví dítěte s ohledem na vyšetřování neřekla.

Deníku se podařilo zjistit, že obviněná I.K. byla v době porodu matkou dvou dětí (4 a 2). V panelovém domě žila se svým přítelem přibližně dva roky. Ten byl otcem jednoho z nich. Do tisku se vyjádřit nechtěl. „Případ je ve vyšetřování. Ale ani z osobního hlediska se mi o tom mluvit nechce," uvedl.

Obyvatelé panelového domu byli událostí zaskočeni. „Ani jsme si nevšimli, že by měla bříško. Jinak se chovala normálně, s dětmi chodila ven na hřiště. Nikdo by do ní takové jednání neřekl. I její přítel byl slušný a pracovitý člověk," uvedl domovník zmíněného paneláku J.Z.

Ostatky měly být v kóji několik měsíců. Podle jedné z obyvatelek domu byl v posledních dnech cítit na chodbě podivný zápach.

Vyšetřovatelka dala podnět k návrhu na vzetí ženy do vazby. V případě odsouzení jí hrozí odnětí svobody ve výši 15 až 20 let nebo i výjimečný trest.