Vybral garáž

Blatná - Policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který se v době od 27. do 29. dubna vloupal u rybníka Přední Topič, ul. Brigádnická v Blatné, do jedné z garáží, kde odcizil volně odložené nářadí - křovinořez zn. Oleo-Mac Smart 380 T, svářecí soupravu TRAFO, Gola sadu nářadí zn. ATX s černým plastovým kufříkem, rázový utahovák na pneumatiky a červenou starší přilbu na motocykl. Způsobená škoda je vyčíslena na necelých 10 000 korun.

Miny odvezl pyrotechnik

Strakonicko - Nedaleko Nebřehovického vrchu, v blízkosti bývalých trhacích jam, nalezl v neděli 3. května starší muž tři vojenské miny vzor 34, ráže 80 mm. Nález munice oznámil Policii ČR, kdy se na místo dostavila hlídka Obvodního oddělení Strakonice a následně pyrotechnik z Pyrotechnické Expozitury České Budějovice. Pyrotechnik určil, že se jedná o pěchotní munici zn. Wurf granate, kterou zajistil a odvezl k bezpečné likvidaci.

Zmizela zemina

Volyně - Policisté přijali 28. dubna oznámení o krádeži 50 tun překátrované zeminy z volně přístupné parcely v katastru obce Nišovice. Ke krádeži mělo podle poškozeného dojít v době od 25. do 28. dubna. Způsobená škoda je odhadovaná na 12 000 korun.

Ukradl baterie ze semaforu

Radomyšl - V pondělí 27. dubna přijali policisté Obvodního oddělení Radomyšl oznámení o krádeži dvou akumulátorů z přenosného světelného zařízení ze stavby na silnici č. I/4 u obce Brusy. Ke krádeži mělo podle oznamovatele dojít někdy v době od 23. do 27. dubna v době, kdy byl semafor vypnutý. Neznámý pachatel tímto jednáním způsobil škodu ve výši minimálně 5000 korun.

Blatná - Policejní hlídka Obvodního oddělení Blatná kontrolovala 26. dubna po poledni řidiče osobního automobilu tovární značky Škoda Felicia v ulici Pivovarská v Blatné. Při kontrole se řidič na výzvu policistů podrobil orientačnímu testu na drogy. Orientační test na užití omamných a psychotropních látek byl pozitivní, a to na amfetamin. Řidič se podrobil i následnému lékařskému vyšetření. Řidič (30) z Příbramska je tak podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.