Po odcizeném vozidle bylo ihned vyhlášeno celostátní pátrání. Jak informoval policejní mluvčí Miroslav Šupík, auta v pátrání si pak v pátek 7. října v ranních hodinách všimli policisté z obvodního oddělení v Horní Plané. Za vozem se okamžitě vydali a se zapnutým majáky a s nápisem „STOP POLICIE“ vyzývali jeho řidiče, aby zastavil.

"Řidič na jejich výzvy nereagoval a začal ujíždět. Řítil se obcemi i více než stokilometrovou rychlostí. Jeho jízda skončila až v Horní Plané, kde řidič havaroval. Auto narazilo do drátěného oplocení s betonovou podestou," popsal Miroslav Šupík.

Ilustrační foto.
Zloděj opět kradl na staveništi u Horní Plané. Tentokrát lešení

Při dopravní nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Škoda na vozidle byla vyčíslena na nejméně 30 tisíc korun a na poškozeném plotě na 10 tisíc korun.

Sedmatřicetiletého řidiče a jeho šestatřicetiletou spolujezdkyni policisté na místě zadrželi. Podezřelý muž má navíc podle Miroslava Šupíka další problém, neboť policisté zjistili, že usedl za volant i přes vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2024. Oba podezřelí skončili v policejní cele.

Ilustrační foto.
Zloděj na Hornoplánsku vykradl stavební buňky. Škoda je značná

Za přečin neoprávněné užívání cizí věci a přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí muži podle policejního mluvčího až dvouletý trest odnětí svobody. "O muže se navíc zajímají také českokrumlovští kriminalisté, kteří ho podezřívají z další trestné činnosti," doplnil.