„Policisté provedli u řidiče orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem na kokain,“ řekla tisková mluvčí PČR Štěpánka Schwarzová. Následně řidiče eskortovali do strakonické nemocnice na odběr krve.

Další případ řešili policisté ve Volyni. Ti sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání muži (55) z Rakovnicka. Ten řídil osobní automobil ve směru od Prahy na Strakonice. Dále pokračoval Volyni, Němětice a dále na obec Chvalšovice. Poté se vracel zpátky a byl v Něměticích kontrolován hlídkou.

Nehoda skončila poražením kapličky elektrického rozvaděče, poškozením okrasných dřevin a pádem automobilu do řeky Volyňky. Zraněna byla lehce řidička i chodkyně.
Sobotní nehoda: Lehké zranění, sražení elektrického rozvaděče, pád do řeky

„Policisté zjistili, že mu byl uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel, přesto řídil. Při kontrole na omamné a psychotropní látky vyšel navíc pozitivní výsledek na amfetamin a metamfetamin,“ dodala mluvčí.

Nejen na Strakonicku, ale prakticky po celém Jihočeském kraji se opakovaně objevují případy, kdy řidiči jezdí pod vlivem ne jen alkoholu, ale také drog.