Již několik dní se mezi lidmi šířily zvěsti, že na Českokrumlovsku přišla o život mladá dívka. Jelikož kriminalisté o případu mlčeli, líčení mezi lidmi nabírala na rozmanitosti a mezi rodiči vyvolávala obavy o jejich děti. Až v pondělí 25. října policie poskytla základní informace, které potvrdily, že zvěsti mají reálný základ.

Jak informoval policejní mluvčí Jiří Matzner, hádka mezi mužem a jeho mladší přítelkyní se nakonec po důkladném šetření kriminalistů ukázala jako rozbuška pro závažný násilný trestný čin vraždy.

Na jihu Čech se letos jedná o sedmý násilný čin.
Najdete je ZDE.

"Po hádce o možné nevěře šestatřicetiletý muž utopil ve vaně svoji jednadvacetiletou přítelkyni," popsal mluvčí a pokračoval, že se muž svůj čin pokusil maskovat jako sebevraždu své partnerky. "Kriminalisté však při drobných nesrovnalostech zpozorněli, opakovaně se na místo činu vraceli a nakonec nashromáždili důkazy, které verzi obviněného vyvrátily," doplnil Jiří Matzner.

Podle zjištění Deníku zavražděná dívka pocházela z Vyššího Brodu.

Po sociálních sítích koluje výzva, která se údajně vztahuje k zavražděné dívce. Vyzývá všechny známé, aby v úterý uctili její památku zapálením svíčky.Po sociálních sítích koluje výzva, která se údajně vztahuje k zavražděné dívce. Vyzývá všechny známé, aby v úterý uctili její památku zapálením svíčky.Zdroj: facebook

Muže kriminalisté zadrželi koncem minulého týdne a obvinili ho ze zločinu vraždy. Zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby. Pachateli hrozí trest odnětí svobody v délce deseti až osmnácti let.

I zájiřová vražda v Budějovicích se "odehrávala" ve vaně. 

Ohořelý vrak vozu, který vrah zapálil u Protivína.
Mladou ženu rdousil a utopil, část těla oddělil od trupu. Pak spáchal sebevraždu