Policisté i Čepro ale v úterý nad případem drželi pokličku a vpád zásahové jednotky do skladu na Smyslově pouze potvrdili. Ve středu už měl mluvčí policistů Miroslav Doubek o něco konkrétnější zprávu.

Například, že pachatelé krádeže pohonných hmot nebyli žádní začátečníci a kradli poměrně sofistikovaným způsobem. Museli dokázat ošálit technologii čerpací soustavy.

Právě když z ní odcházely „soukromé“ litry, vpadli do prostoru táborští policisté spolu s jihočeskou zásahovou jednotkou. „Přímo při činu byly na místě zadrženy čtyři osoby, a to muži středního věku. Jednalo se o tři zaměstnance společnosti a další osobu, která pohonné hmoty z objektu vyvážela a následně distribuovala,“ upřesnil mluvčí jihočeských policistů Miroslav Doubek.

Sklad pohonných hmot v Táboře Smyslově.
Do Čepra na Smyslově vtrhla policie

Kromě pachatelů policisté zajistili i dvě cisterny a zařízení, které při krádežích sloužilo. Při domovních prohlídkách pak zajistili další zásoby nafty i peníze z prodeje. Z jaké škody se budou zpovídat, zatím není jasná. Výše škody i množství odcizených hektolitrů kriminalisté teprve zjišťují.

Všichni čtyři muži si již vyslechli obvinění z krádeže a policisté podali podnět k vzetí do vazby. „Na případu ale kriminalisté dále intenzivně pracují, a není tak vyloučeno prokázání trestné činnosti dalším osobám nebo překvalifikování obvinění či jeho rozšíření o další trestné činy. Již v této chvíli jsou obvinění muži ohroženi trestem odnětí svobody na dobu až pěti let,“ upřesnil Miroslav Doubek.