V sobotu otřásla Bechyní brutální vražda. Sedmatřicetiletá žena se dostala do sporu se svým čtyřiačtyřicetiletým partnerem, který vytáhl nůž a matku dvou dětí pobodal. Ta zranění nepřežila.

K tragické události došlo dopoledne v jednom z bytů v panelovém domě v ulici Libušina, kde oběť žila. Činu přecházela hlasitá hádka s podezřelým mužem a starší ženou, která s ním je v příbuzenském vztahu. „Hádka vyústila ve fyzické napadení, které skončilo bodným poraněním mladé ženy," informovala mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová.

Na místo dorazila záchranná služba, ale snahy o záchranu života ženy byly marné. Policisté podezřelého muže na místě činu okamžitě zadrželi.
„Kriminalisté v neděli obvinili muže ze spáchání zločinu vraždy a podali návrh na jeho vzetí do vazby," sdělila tisková mluvčí. Tomu hrozí minimálně deset let za mřížemi.

Zpráva o vraždě se Bechyní okamžitě rozšířila. Obyvatelé jsou otřeseni a nejčastějším tématem víkendových diskuzí bylo, jak k činu mohlo vůbec dojít a kdo byla oběť.
„Dozvěděla jsem se o tom nejprve přes sociální síť a poté na internetu. Lidé se o vraždě neustále baví, ale nikdo přesně neví, co se vlastně stalo. Jsem v šoku z toho, co se tady děje. Je to strašná tragédie," zhodnotila občanka Šárka Nováková. 

I Táborský deník se vypravil na místo činu. Oslovil asi desítku místních a všichni o neštěstí slyšeli, ale o dění mohli pouze polemizovat: Zavražděná prý přemýšlela nad tím, že by muže opustila a dopolední osudná hádka byla slyšet po celém domě.

Matka dvou dětí

Lidé, kteří bydlí v sousedství se k události vyjadřovat vesměs nechtěli. Ale i ve vedlejším paneláku, kde se u jeho vchodu bavily dvě ženy, oběť znají a neštěstí je velice zasáhlo.

„Od vidění se známe všichni. Byla to mladá, slušná, velmi příjemná žena. Nevíme, co se mohlo stát, ale jsme z toho všichni špatní. Je to strašné, ale život musí jít dál," sdělila jedna z obyvatelek domu.
Druhá se slzami v očích raději hned odešla: „Nevím, co k tomu říct. Je to hrůza."

Dozvěděli jsme se také, že po zavražděné ženě zůstali dva malí školáci. „Bylo jim šest a devět. Chudáci děti."

V současné době kriminalisté zjišťují veškeré okolnosti tohoto závažného zločinu. O dalším vývoji bude policie informovat v dalších dnech.
Do stejných míst, tedy panelových domů proti restauraci Jupiter, měla policie cestu již před dvěma lety. To tady zadržela falešnou gynekoložku. Za několik dní svého působení v Bechyni stihla ošetřit dvě desítky pacientek a neoprávněně vydávala recepty na léky obsahující omamné a psychotropní látky. ⋌