Jak prozradil policejní tiskový mluvčí Miroslav Doubek na základě rozsáhlého šetření se jim podařilo ustanovit dvojici mužů středního věku, která se specializovala na vykrádání trezorů. "Pachatelé kradli nejen na Táborsku, ale i jinde, a to nejen v Jihočeském kraji, ale i v krajích Středočeském, Královéhradeckém a v Praze. Pachatelé se maskovali a na krádeže byli vždy důkladně připraveni. Vedle použití různých prostředků, jak se do trezoru dostat, dokázali v mnoha případech obejít či zničit jejich zabezpečení," upřesnil.

Ilustrační foto
Z Fiatu Punto si odnesl věci za pět tisíc

Oba pachatele se podle jeho slov podařilo zadržet v závěru minulého měsíce, a to bezprostředně po spáchání jejich posledního skutku. Doposud jim bylo za dobu od ledna tohoto roku prokázáno 23 případů se souhrnnou hmotnou škodou ve výši bezmála 4 miliony korun. Jednomu z pachatelů pak kriminalisté prokázali dokonce krádež vloupáním do trezoru firmy v jednom z jihočeských měst z roku 2006. Tehdy způsobená škoda byla odhadnuta na souhrnnou částku bezmála 2,5 milionu korun.

Netolická radnice, na které je někdo trestně odpovědný za promlčení sedmadvaceti přestupků.
SOUD: Kdo je odpovědný za promlčení 27 přestupků na radnici?

"Na případu kriminalisté i nadále intenzivně pracují, proto není v této chvíli možné v kauze poskytnout jakékoliv další podrobnější informace. Oba pachatelé jsou stíháni vazebně," uzavřel Miroslav Doubek. U soudu jim hrozí tresty odnětí svobody na dobu až osmi let.