V neděli o tom informovala policejní mluvčí Jaromíra Nováková. Na místo, kde se nešťastník pokoušel o sebevraždu, vyjela hlídka Obvodního oddělení policie Strakonice. "Po příjezdu na most se zkontaktovali s oznamovatelem a opatrně se přiblížili k muži, který stál za ochranným zábradlím na okraji mostu nad hladinou řeky Otavy. Jeden z policistů s uplakaným a silně rozrušeným mužem navázal komunikaci a na chvíli odlákal jeho pozornost. To stačilo jeho kolegovi na to, aby muže chytil pevně za ruku a oděv. Profesionálním zásahem oba policisté sebevraha zpacifikovali, dostali ho do bezpečného prostoru za zábradlí a zachránili mu tak život," popsala záchrannou akci Jaromíra Nováková.

U muže policisté následně provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili 1,23 promile alkoholu v dechu.

"Muž (41 let) se policistům svěřil, že má neřešitelné osobní i partnerské problémy, které chtěl vyřešit sebevraždou. Policejní hlídka muže následně předala do lékařské péče," dodala mluvčí policie.

Pokus o sebevraždu řešili strakoničtí policisté také v srpnu, a to hned dvakrát v jeden den. Dopoledne balancoval ve dvanáctimetrové výšce na mostě přes řeku Otavu u Sídliště 1. máje muž svlečený do půl těla. Policejní vyjednavač mladíka nakonec přesvědčil, že i přes veškeré problémy má cenu žít. Přibližně po dvaceti minutách vyjednávání se vrátil za zábradlí na chodník.

Potleskem přihlížejících skončil ve Strakonicích tříhodinový veřejný vyjednávací maraton policistů s ženou stojící na parapetu okna ve čtvrtém patře.
Policisté zachránili ženu ve Strakonicích. Chtěla spáchat sebevraždu

Potleskem tehdy skončila další záchranná mise, a to tříhodinový veřejný vyjednávací maraton policistů s ženou stojící na parapetu okna ve čtvrtém patře. Sousedi a hasiči pomohli, odvedli pozornost a zásahová jednotka ženu s citem předala záchranářům.

Například v roce 2017 chtěl jeden muž ukončit svůj život a vybral si k tomu most přes řeku Otavu v ulici Ellerova ve Strakonicích. Přelezl zábradlí mostu nad řekou a přibližně ze sedmimetrové výšky chtěl skočit dolů. I v tomto případě se policistům podařilo zachránit dvěma policistům zařazeným na Obvodním oddělení ve Strakonicích.