V neděli 18. března to Deníku řekl čtyřiadvacetiletý Jakub z Prachatic. „Nesu plnou zodpovědnost za to, co se stalo, je mi to velmi líto a moc mě to mrzí. Všechny náklady spojené s léčbou Marleyho beru na sebe a vše uhradím, což jsem vypověděl také při výslechu na policii,“ ujistil Jakub Liňha.

Redaktory Deníku Jakub zároveň požádal, aby jeho stanovisko tlumočili lékařům na veterinární klinice ve Vimperku, která má Marleyho v péči. To během pondělí uděláme.

Štěně Marley
Týrané štěně Marley je statečný bojovník

Jakubova matka, kterou Deník zkontaktoval, řekla, že jeho čin odsuzuje. „Uvědomuje si, co udělal. Staví se k tomu čelem a s policií spolupracuje. Trest si zaslouží,“ řekla.

Nenávist a vyzývání k násilí se už nelíbí ani některým uživatelům sociálních sítí. Ti jsou momentálně rozděleni na dva tábory. Jedna skupina krotí druhou.

ilustrační foto
Našel kartu, hned toho využil a platil v obchodech

Komentáře se od začátku snaží krotit také policie. „Žádáme veřejnost, aby se zdržela nevhodných komentářů, některé z nich jsou na hraně zákona,“ tlumočila výzvu kriminalistů Martina Joklová, mluvčí prachatických policistů.

Ilustrační foto
Řídil a v dechu měl jedno a půl promile