I přes zákaz řídil a pod vlivem

V měsíci dubnu v opilosti nezvládl řízení muž (41) a mezi obcemi Truskovice a Nová Ves havaroval. Po projetí zatáčky narazil do vzrostlého stromu a s vozem byl odmrštěn mimo komunikaci. Při nehodě utrpěl lehké zranění. Dechová zkouška prokázala 2,41 promile alkoholu. Je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Navíc měl uložený zákaz řízení motorových vozidel do r. 2020.

Neznámý zloděj odnesl věci z baru

Brzy ráno v sobotu 14. května zmizela z jednoho strakonického baru odložená pánská mikina a dámská bunda s telefonem zn. Microsoft a s finanční hotovostí. Svršky byly odloženy na židlích. Způsobená škoda je vyčíslena na 9200 korun. Po pachateli policie pátrá.

Chvilka nepozornosti a vše je pryč

Ve středu 11. května 2017 si odložil muž na lavičku v ulici U sv. Markéty pánskou bundu s čepicí, svazkem klíčů a sportovní batoh s nákupem, peněženkou, finanční hotovostí, platební kartou a dalšími doklady. Neznámý pachatel využil momentu nepozornosti majitele věcí a věci odcizil. Škoda je vyčíslena na 7200 korun. Strakoničtí policisté po pachateli.