Na bývalém hraničním přechodu Dolní Dvořiště policisté v pondělí zastavili řidiče (61 let) vozu BMW jedoucího z Rakouska do Čech, který vezl další čtyři cizince. Doklady však mohl předložit jen řidič, který měl oprávnění k pobytu v Německu. Ostatní doklady postrádali. Po převozu na policejní oddělení se ukázalo, že se jedná o Syřany. Podezřelý muž libanonské národnosti se mohl dopustit přečinu Organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.

Z kolárny v Soběslavi zmizelo dámské kolo

Soběslav - Z kolárny panelového domu číslo 447 v Družstevní ulici v Soběslavi zmizelo horské dámské jízdní kolo Merida, model Juliet 40 MD, výrobního čísla ACJ14C048582, velikosti rámu 20", bílé barvy s popisem a dekorem v zelené wasabi barvě. Škoda činí 10 000 korun. Svědectví z místa činu, poznatky k výskytu či podezřelé nabídce prodeje uvedeného kola přivítají soběslavští policisté na své služebně v Palackého ulici, na telefonu 974 238 740 či na tísňové lince 158.

Vandal se vyřádil na hřišti v Čimelicích

Čimelice - Vandal řádil na fotbalovém hřišti SK Čimelice na Písecku, na kterém poškodil ochranné sítě za brankou a celou síť u malých tréninkových branek. V přilehlém objektu pak poškodil dveře a světla. Na dovršení svého vandalského činu odcizil žebřík z dětské klouzačky. Po sobě zanechal škodu za více jak 15 000 korun. Čimeličtí policisté přivítají veškeré informace vedoucí k objasnění uvedeného případu na adrese Čimelice 311, telefonu 974 235 720 nebo na tísňové lince 158.