Měl schválně vyvolat konflikt a pak rozrušenou barmanku okradl. Písečtí policisté prošetřují od minulého pondělí případ krádeže peněz v jednom z místních barů. Krátce před půl jednou přišel do podniku muž s cílem získat peníze. Nejprve chtěl směnit eura na české koruny, kdy během směny peněz měl úmyslně vyvolat konflikt s obsluhou. Barmanka se vzdálila, aby přivolala pomoc bezpečnostní agentury. Toho pohotově využil zloděj. Pachatel z pultu odcizil 5 000 korun. Policisté provedli prvotní šetření a případ dále prošetřují.

Z bedny pod postelí měl odcizit 120 tisíc

Jindřichův Hradec - V květnu loňského roku měl nalézt klíč, kterým si odemkl dveře garáže rodinného domu v obci na Jindřichohradecku. Podezřelý muž (r. 1993) se pak dostal do sklepa a následně po schodišti do ložnice, kde z prostoru pod postelí z plastové krabičky měl odcizit finanční hotovost 120 000 korun, kterou použil pro svou potřebu. Jindřichohradečtí policisté nyní podezřelého muže odhalili a po zadokumentování přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody mu předali sdělení podezření. Do dvou týdnů stane před soudem.

Přes pět let neplatí otec výživné na dítě

České Budějovice - Značný dluh na výživném má zřejmě na svědomí 51letý muž z krajského města. Dle doložených písemností oprávněnou matkou si otec neplní svou vyživovací povinnost na nezaopatřené dítě a od října 2010 do současné doby se dluh vyšplhal na více jak 128 000 Kč. Matka se obrátila na policisty z obvodního oddělení České Budějovice město, kteří ve věci zahájili úkony zkráceného přípravného řízení. Včera si z rukou policistů převzal uvedený muž sdělení podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy.

Po pádu ze schodů nemohla sama vstát

České Budějovice - Členové městské policie se vydali na pomoc údajně zraněné ženě v jejím bytě na Rudolfovské třídě v Českých Budějovicích. Strážníci skutečně nalezli uvedený objekt i byt, kde se měla nacházet zraněná osoba, na zvonění však nikdo nereagoval. Policisté tak dále na nic nečekali a neprodleně předali zjištěné informace zdravotnické záchranné službě. Následně přivolali i hlídku Policie ČR a hasiče. Po jejich příjezdu došlo k otevření bytu. Uvnitř se skutečně nacházela dezorientovaná žena, která po pádu ze schodů nebyla schopna vstát. Zraněná žena byla okamžitě převezena do českobudějovické nemocnice.