Duo řeší za odcizení tisíce metrů kabelů

České Budějovice – Skoro kilometr kabelů za 450 tisíc korun ukradli 38letý muž a o rok starší žena. Brali je ve firmách, do jedné šli šestkrát. Muž má krom krádeže a poškození cizí věci na svědomí 
i maření úředního rozhodnutí, porušil zákaz řízení.

Ilustrační foto. Syn nedostal peníze od otce přes 15 let

Strakonicko – Už více než 15 let údajně neposílá alimenty pro syna 41letý otec ze Strakonicka. Podle zjištění policie přestal platit v lednu 2000, dítěti a bývalé partnerce dluží 
za tu dobu 178 tisíc korun. Policisté podezírají muže ze zanedbání povinné výživy.

Šoférovi naměřili alkohol, jde k soudu

Chlum u Třeboně – Na opilého řidiče před nedávnem narazili suchdolští policisté. Muž (51) jel fordem z Chlumu u Třeboně na Hamr a žilami mu tou dobou kolovalo přes 1,2 promile alkoholu. Do 14 dní ho čeká soud za ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zloděj kola vyšplhal na balkón 2. patra 

České Budějovice – Policisté 
z budějovického obvodního oddělení v ulici 28. října hledají zloděje, jenž v noci na neděli 11. října šplhal na balkón ve druhém patře bytovky v centru 
a odcizil pánské horské kolo. Majitel odhaduje svou ztrátu na nejméně 6000 korun.

Vybavená modrá loď má nového majitele

Horní Planá – Modrou plechovou pramici s podlážkami, vesly, duralovou kotvicí tyčí 
a navijáky odcizil někdy od soboty do úterý zloděj v Olšinské zátoce. Způsobil škodu 
za bezmála 8000 korun, hledají ho policisté z hornoplánského obvodního oddělení.

Křovinořez za tisíce korun vzal muž (32)

Vimperk – Krádež motorového křovinořezu AEG z chaty ve vimperské zahrádkářské kolonii objasnili tamní policisté. Podezřelým je 32letý muž. Ten si údajně přivlastnil věc za 3000 korun v polovině září, čin má brzy vysvětlovat před okresním soudem.

Ilustrační fotoKriminalista shání svědky sporu v Bille

České Budějovice – Vydali jste se v neděli 11. října dopoledne nakupovat do Billy na sídlišti Šumava? Pak právě vy můžete být důležitým svědkem případu vydírání, který momentálně vyšetřuje nadpraporčík Jaroslav Frčka z oddělení obecné kriminality českobudějovické Služby kriminální policie a vyšetřování. Jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura popsal, že aktéry případu jsou údajný zloděj a člen ochranky. Oba se kolem 9.40 hodin dostali do sporu, který vyvrcholil podáním trestního oznámení. „V uvedené době byl ostrahou prodejny zadržen muž při drobné krádeži. Následně mezi pracovníkem ostrahy a podezřelým vznikl incident," řekl ve stručnosti mluvčí a dodal, že podrobnosti nebude policie zveřejňovat, aby neovlivňovala případné svědky.
Pokud jste u incidentu byli a znáte jeho přesný průběh, ozvěte se prosím vyšetřovateli na telefonní číslo 974 226 475 nebo na bezplatnou linku 158. Případně ho můžete osobně navštívit v sídle kriminalistů v Plavské ulici č. 2.

Pronásledování ženy má vysvětlit policii

Protivín – Muž z Protivína 
údajně nerespektuje ukončení vztahu s bývalou přítelkyní. Žena se s ním rozešla koncem loňského roku, od té doby má peklo ze života. Mluvčí píseckých policistů Kamila Čuřínová Ingrišová zmínila, že zhrzený nápadník prý často vyhledává ženinu přítomnost, telefonuje jí a posílá množství SMS zpráv. Milostná vyznání a slova lásky však poškozená nenachází. „Při tomto kontaktu měl být muž vulgární, ženě nadávat 
i vyhrožovat újmou na zdraví," řekla mluvčí. Když se pomyslný pohár ženiny trpělivosti koncem září naplnil, požádala o pomoc policisty. Ti nyní podezírají údajného stalkera z přečinu nebezpečného pronásledování. Pokud se případ dostane před soud, hrozí muži až roční uvěznění.

Motorová pila. Ilustrační snímek,.Ze skladu se ztratily dvě pily Husqvarna

Sezimovo Ústí I – Pouhá hodina majitelovy nepřítomnosti stačila začátkem týdne zloději k vykradení skladu 
u rodinného domu v Kánišově ulici. Policejní mluvčí Miroslav Doubek řekl, že pachatel se dostal do skladiště 
v pondělí mezi šestou a sedmou hodinou. Sebral dvě motorové pily Husqvarna, (typy H346XP a H372XP). „Majiteli způsobil škodu odhadnutou na dvanáct tisíc korun," dodal mluvčí. Policisté nyní žádají o pomoc svědky. Pokud jste viděli v ulici něco podezřelého či se setkali s prodejem pil, zavolejte prosím na 974 238 730.