Pokácel 500 stromů, škoda milion korun

Masákova Lhota – Neobvyklý případ krádeže dřeva vyšetřují vimperští policisté. Došlo k němu v nezjištěné době od poloviny srpna do půlky září v Masákově Lhotě. Zloděj pokácel a odvezl 500 stromů. Majitel utrpěl škodu za nejméně milion korun.

Jel bez papírů, dýchl více než tři promile

Tábor – Muž (38) z Táborska nevlastní řidičák. To mu nezabránilo usednout ve středu 16. září večer v opilosti do Mazdy 626 a vyrazit do města. Když ho zastavili policisté ve Vožické ulici, dýchl 3,04 promile. Čeká ho soud za ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ve firmě chybí vozík s drobným nářadím

Kaplice – Pojízdný vozík 
s drobným nářadím odcizil 
v noci na středu 16. září zloděj z volně přístupné výrobní haly v Českobudějovické ulici. Poškozená firma vyčíslila škodu na 15 tisíc korun. Po pachateli teď pátrají policisté z místního obvodního oddělení.

Ilustrační fotografie.Vypáčil víko nádrže, 
bral 500 litrů nafty

Chýnov – Policisté hledají zloděje, který v nezjištěné době od 8. do 17. září vypáčil víko nádrže nákladního renaultu 
a odčerpal 500 litrů nafty. Vůz stál na pozemku firmy v Krátké ulici. Škoda je přes 15 tisíc korun. Případní svědci mají volat na 974 238 770.

Mladík vykradl čtyři domy. Moc nezískal

Český Krumlov – Z vloupání do čtyř domů viní kriminalisté mladíka (25) z Krumlovska. Podle policie páchal trestnou činnost od prosince 2013 do letošního srpna a způsobil celkovou škodu za skoro pět tisíc korun. Případem se bude brzy zabývat okresní soud.

Majitel garáže přišel o vybavení za tisíce

České Budějovice – Různé dílenské a zahradnické nářadí 
si odnášel zloděj z garáže v zahrádkářské kolonii v lokalitě suchovrbenských policistů. Dostal se tam násilím v noci na čtvrtek a zanechal po sobě škodu odhadnutou na víc než 19 tisíc korun.