Blatná - Měl velkou chuť na oříšky
Muž (37) z Plzeňského kraje vzal v jednom ze supermarketů v Blatné dvacet šest balíčků oříšků. Ty schoval pod košili do papírové krabice a bez zaplacení prošel pokladní zónou. Při krádeži byl přistižen zaměstnancem bezpečnostní agentury. Před příjezdem policie se muž s pracovníkem bezpečnostní agentury přetahoval a chtěl ho fyzicky napadnout. Muž je podezřelý z přečinu krádeže. 

Strakonicko - Neplatí na děti
Od počátku loňského roku do první poloviny letošního roku pravděpodobně muž (41) zapomněl platit na výživu svých nezaopatřených dětí. Porušil opatření okresního soudu a zároveň ustanovení Občanského zákoníku, v kapitole týkající rodinných práv a povinností. Také je podezřelý ze spáchání přečinu Zanedbání povinné výživy. Do rukou oprávněné matky dluží více než 41 000 korun.

Strakonicko - Vloupání do kolny
Dosud neznámý pachatel se v minulých dnech vloupal do zahradní kolny v jedné menší obci nedaleko Strakonic. Odcizil chladničku, sekyru a prodlužovací elektrický kabel. Neopovrhl ani láhvemi alkoholu, čímž majiteli způsobil škodu přes 17 000 korun.