Neukáznění jedinci stále ohrožují ostatní. Poslední případ řešili policisté z Českých Budějovic společně s hasiči i záchranáři. Jak uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner, všechny tyto složky vyjely v noci z úterý na středu k dopravní nehodě u Hosína. "Havarované vozidlo skončilo na boku a řidič byl zraněn. Hasiči vyprostili řidiče z vozidla, záchranáři na místě provedli základní ošetření a zraněného převezli do nemocnice," popisuje Jiří Matzner.

Na hranice se vrátily kontroly. Ilustrační foto.
Muž chtěl do Gmündu, a tak překonal řeku

Policisté při vyšetřování nehody zjistili, že muž řídil motorové vozidlo, ačkoliv je neřidičem a má pozitivní test na návykové látky.

"V nemocnici muž situaci pro všechny ještě zhoršil. Uvedl totiž, že bydlí s přítelkyní, která pracuje v zahraničí a je takzvaná pendlerka a on sám má zvýšenou teplotu," pokračoval policejní mluvčí.

Ilustrační foto
Mám koronavirus a nakazím vás. I s takovými výhrůžkami se setkávají strážníci

Řidiči byly odebrány vzorky pro vyšetření možné nákazy Covid-19." Mimo službu a do domácí karantény tak musela hlídka policie, výjezdová skupina hasičů, která řidiče vyprošťovala z vozidla a záchranářský i zdravotnický personál, který s tímto šoférem přišel do kontaktu. Všichni tito pracovníci samozřejmě pak v terénu chybí. Ve středu večer přišla naštěstí jedna dobrá zpráva, test řidiče na onemocnění Covid-19 je negativní. Záchranáři i policisté tak mohli znovu nastoupit do služby," dodal Jiří Matzner.

Pití alkoholu. Ilustrační foto.
Popíjeli v garáži. Policistovi za upozornění vyhrožovali zabitím

Muž se bude samozřejmě zpovídat ze svého protiprávního jednání. Policisté budou také zjišťovat, jaký důvod měla jeho noční jízda, stále platí omezení nařízená v nouzovém režimu.