K trojici řidičů, kteří minulý pátek porušili pravidla silničního provozu velmi rychlou jízdou se v pondělí připojili další dva "závodníci.

"V pondělí odpoledne se rychlostí kolem 160 km v hodině, na silnici, kde je nejvyšší povolená rychlost 90, proháněl další řidič. Policisté ho zastavili, když se extrémně vysokou rychlostí řítil po silnici I/20 v úseku Protivín - Selibov. V druhém případě a ve velice podobné rychlosti se pak hnal řidič na Jindřichohradecku po silnici v katastru obce Mláka," uvedla Lenka Krausová.

Někteří řidiči šlápli na plyn víc, než je třeba. Snímek z radaru.
Hned tři řidiči se v pátek na "devadesátce" proháněli zhruba stopadesátkou

Policie znovu apeluje na řidiče, aby dodržovali předpisy a pravidla související s provozem na našich silnicích. "Nepleťte si silnice se závodním okruhem a neohrožujte ostatní účastníky silničního provozu," zdůrazňuje policejní mluvčí.

Oběma řidičům podle jejích slov hrozí ve správním řízení pokuta do výše 10 tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel od půl do jednoho roku.

S rostoucími teplotami se na jaře množí případy vypalování trávy. Plošné vypalování trávy je zákonem zakázané. I kvůli silnému větru může pak jednoduše dojít k dalšímu rychlému šíření požáru. Ilustrační foto.
Je jaro, přibývá výjezdů hasičů k pálení trávy