Téměř stovka seniorů dorazila ve čtvrtek 10. října do Rytířského sálu na strakonickém hradě na akci, kterou pro ně připravily Městská policie Strakonice a Policie ČR Strakonice ve spolupráci s místním Infocentrem pro seniory. Už pošesté mohli strakoničtí senioři navštívit akci určenou přímo pro ně. Letos mohli sledovat scénky, které herci divadelního spolku Čelakovský nacvičili podle skutečných policejních případů, které se udály na Strakonicku. Vesměs šlo o kauzy, v nichž se právě senioři stali obětí podvodníků.

Ilustrační foto
Krimi zprávy ze Strakonicka

Herci bravurně sehráli situace, které se v reálu skutečně dějí – falešný vnuk vyláká z babičky peníze, podomní prodejce vnutí staré ženě „kvalitní“ prací prášky za neuvěřitelných šest tisíc korun, řemeslníci vymění okapy a naúčtují seniorce o tisíce korun víc, nebo se naprosto cizí člověk vetře ke starším manželům do bytu s tím, že jsou staří známí a že se znají z práce.

Motocyklista v obci Přední Zborovice na Strakonicku po nárazu do osobního auta zemřel.
Srážka motorky s autem na Strakonicku skončila smrtí motocyklisty

Policejní mluvčí strakonické státní policie Jaromíra Nováková a preventistka a mluvčí strakonické městské policie Jaroslava Krejčová pak každý případ detailně rozebraly a nastínily publiku rady, jak se v podobných případech chovat, jak účinně reagovat, aby člověk podvodníka prokoukl a rychle se ho zbavil.