Kampaň Giving Tuesday se koná po celém světě ve stejný den, přičemž letos připadá na úterý 28. listopadu 2017. Vloni se do Giving Tuesday po celém světě zapojilo více než 50 000 organizací z 98 zemí, ať už finanční podporou potřebným, dobrovolnictvím nebo charitativní kampaní za sociální téma.

Posláním Výboru dobré vůle  Nadace Olgy Havlové je pomáhat lidem, kteří se pro svůj nepříznivý zdravotní a sociální stav těžko včleňují do společnosti a nemohou se bez pomoci druhých sami o sebe postarat. Svým působením se nadace snaží o rozvoj duchovních hodnot, vzdělání, ochranu lidských práv a všeobecně uznávaných humanitárních hodnot.


Prostřednictvím Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové byl Vašek Srnec zařazen do projektu Giving Tuesday. „Nečekal jsem, že to půjde tak rychle. Vozík je už 14 let neoddělitelnou součástí mého života.

Najezdil se s ním už desetitisíce kilometrů. Nedovedu si život bez něj vůbec představit,“ řekl Vašek Srnec.

Ve třech letech mu zjistili Duchennovu svalovou dystrofii. Tato nemoc se bohužel nedá léčit, lze ji jen trochu zpomalit pomocí rehabilitace. Nelze ji zastavit. „. Pořízení nového vozíku se speciálním ovládáním pro mě znamená nově nabytou svobodu.

Lidé s mojí diagnózou se dožívají dvaceti až třiceti let, někteří i čtyřiceti,“ prozradil Vašek Srnec.

Michalu Kavalčíkovi, známému jako Ruda z Ostravy, se podařilo vybrat díky svým kontaktům a snaze částku 150 tisíc korun rekordní rychlostí. „Když oslovíte ty správné lidi, jde to rychle.

Dokonce v jednom případě se po mé výzvě spojili všichni regionální ředitelé poboček jedné z největších realitních firem na trhu a na své schůzi vybrali hotovost přes 40 tisíc korun,“ usmívá se Michal.

Pořizovací cena vozíku je 300 tisíc korun. Od 1. listopadu částka sbírky vzrostla na 175 025 tisíc korun. Zapojilo se do ní k dnešnímu dni 42 dárců.

Výzva pokračuje na www.darujme.cz/vyzva/1200293 do neděle 3. listopadu.
 

Herec Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy vybral 150 tisíc korun na nový vozík pro handicapovaného Vaška  Srnce z Volyně. Foto: použito z webových stránekZdroj: Deník/ Lenka Pokorná  Herec Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy vybral 150 tisíc korun na nový vozík pro handicapovaného Vaška  Srnce z Volyně. Foto: použito z webových stránekZdroj: Deník/ Lenka Pokorná