Výstava strakonických malířů Miloslava Brůhy, Josefa Duspivy a Valentina Horby s názvem Dialog ve 3ch je naplánována v Galerii Dolní brána v Prachaticích. Vernisáž začíná v úterý v 17 h. Úvodní slovo k vystavovaným dílům řekne ředitelka Muzea středního Pootaví ve Strakonicích Ivana Říhová a zahraje skupina Mia Ria. Výstava potrvá do 26. ledna. Čtvrtou charitativní akci Pomáháme čtyřnohým kamarádům připravily Kocero, o.p.s., a ZŠ Kaplickáv Českém Krumlově. Akce začne ve středu v 17 h v Městském divadle v Českém Krumlově. Do 19 h potrvá prodejní výstava prací dětí z Větřní a žáků ZŠ Kaplická. Výstavu zpestří kulturní program. Výtěžekje určen krumlovskému psímu útulku.

Ve čtvrtek stráví v táborském areálu Komora dobrovolníci Noc venku. Jde o celorepublikovou benefiční akci, jejímž účelem je přespat venku a zažít, jak se cítí člověk bez domova, který toto prožívá každou noc. Začátek je v 18 h a od 20 h vystoupí kapela Schimmerle Klezmer Kabaret.

Nové občánky města přivítá v prachatické obřadní síni starosta Martin Malý. Letošní poslední vítání občánků se uskuteční ve čtvrtek od 13 hodin.

V pátek se pro návštěvníky na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. otevře vánoční tržiště. To letos nabídne zhruba sto stánků s širokou nabídkou zboží doplněných o osm řemeslných míst s vlastnoručně vyráběným sortimentem. Trvat zde budou až do 6. ledna.

O týden dříve než ostatní se budou pyšnit rozsvíceným vánočním stromem ve Studené. Adventní čas tady přivítají již v pátek ve 14.30 h na náměstí, kde kromě ochutnávání voňavého punče a zpívání koled dojde v 17 h i k rozsvícení vánočního stromu za doprovodu trubačů, pěveckého sboru základní umělecké školy a dětí z místní základní školy.

V sobotu a neděli se v soběslavském kulturním domě koná festival Kreativ. Dva dny kreativního tvoření pro děti i dospělé začínají vždy v 10 hodin.

V neděli v 17 h se jako první v táborském okrese rozsvítí vánoční stromv Klenovicích.