Je totiž ze statku „Moar z´Kirchberg“ ze sousední obce Hirschbach, odkud je Anna a Norbert Eckerovi dodávají nemocnici čerstvě nadojené dvaceti kravami do věder třikrát týdně už dvacet let. Ročně převařují v nemocniční kuchyni skoro 10 000 litrů tohoto mléka a vyrobí na 3000 litrů jogurtu.

Rodina sází generálně na přímý prodej. „Zásobujeme nejen nemocnici, ale také 37 škol a školek takzvaným školním mlékem a deset školních kuchyní,“ říká Norbert Ecker. Dnes prodávají přímo 40 procent mléka.

Našli smrtihlava

Vzácný nález - smrtihlav.Zdroj: Deník/repro PNP

Josef Ebner a jeho dcera Sabrina Haunreiterová z Oberjulbachu našli pod poštovní schránkou můru, jakou ještě v životě neviděli, napsala PNP. Byl to lišaj smrtihlav, jak jim řekl expert Walter Sage z Kirchdorfu. „I když v našich regionech není doma, pochází z z tropické Afriky, na svých přeletech se dostává i vysoko na sever, do Skandinávie,“ cituje ho list. Letos prý byl pro ně zvlášť příhodný rok. Upřednostňují lilkovité rostliny, jako třeba brarmbory, na které klade vajíčka a housenky pak „hostitele“ požírají. Jsou ale také roky, kdy se můra do střední Evropy vůbec nedostane. Exemplář z Oberjulbachu byl letos třetím oficiálně prokázaným v Inntalu. Zbývající dva našli v oblasti Altöttingu ve včelínech – med jim prý obzvlášť chutná…

Akce za humny

Stěna smrti míří k sousedům.Zdroj: Deník/repro

Stěna smrti, prý nejstarší svislá motodráha na světě, se zastaví v neděli 28. října ve Waldkirchenu. Akci připravilo místní sdružení podnikatelů a vstup bude zdarma.

Magic Late Night připravilo padesát firem kolem náměstí v Riedu, v nákupní čtvrti Weberzeile, na čtvrtek 25. října od 16 hodin. Chystají se vystoupení kouzelníků, mimů a dalších atrakcí, obchody budou otevřeny do 22 hodin. Součástí jsou tradiční selské trhy, Atrakcí má být „nákupní kouzelník“, který každých půl hodiny odebere hostům jednu účtenku a proplatí ji.