Policejní prezídium prošetřuje další tři případy a upozorňuje, že není dovoleno brát si svévolně ani věci, o nichž se někdo domnívá, že jsou poškozené a vyhozené. V každém případě to bude posuzováno jako krádež nebo přechovávání.

V sobotu v noci zasáhly oblast další bouřky. Jen policie ve Straubingu dostala od 18.30 do 22 hodin 140 tísňových volání, které si vyžádaly desítky zásahů. Silnice blokovaly padlé stromy, voda zalila sklepy a garáže, částečně se zastavila doprava. V Bad Abbachu zasáhl blesk vícerodinný dům sanovaný teprve před několika lety. Oheň jej zcela zničil, první odhady mluví o škodě za 400 000 eur.

V částech Bad Griesbachu v okrese Pasov spadlo v sobotu od 18.30 do 19 hodin více než 50 litrů vody na metr čtvereční, hasiči vyjížděli k asi 80 zásahům.

Bavorský premiér Horst Seehofer navštívil postižený Simbach a byl otřesen – kdo prý tu zkázu neuvidí na vlastní oči, nebude věřit, reprodukuje jeho slova deník PNP. Podle tamního okresního hejtmana je postiženo více než 5000 domácností, 500 domů je poškozeno tak těžce, že zřejmě nepůjdou opravit.
Jen v tomto okrese je poškozeno 200 mostů, stovky vozidel utrpěly totální škody, mnoho výrobních podniků se cítí existenčně ohroženo.