Časomíra odpočítává poslední minuty třetí třetiny, když se na multifunkční kostce objevuje Stanislav Drtina z Trhových Svinů, který za doprovodu hudby rozjíždí svou show. Ty, co chodí na domácí zápasy Motoru pravidelně, to nepřekvapuje. Vědí totiž, že onen 31letý „šílenec“ je taktéž fanouškem, jen v rytmu tance zrozeným.

V ZÁŘI KAMER
Poprvé své bláznivé kousky předvedl Stanislav Drtina, jemuž nikdo neřekne jinak než Stanley, před dvěma lety při zápase s Jihlavou. „Seděli jsme s kamarády dole až skoro u plochy, když se dva z nich asi dvě minuty před koncem třetí třetiny rozhodli, že odejdou. Já jsem tomu kamarádovi, co tam se mnou zůstal, říkal, že by bylo fajn, kdyby vyrovnali, a prásk, oni vyrovnali a prodlužovalo se. Seděli jsme tam a já viděl, jak jde kamera, tak jsem mu říkal, že jen pozdravím, a už to jelo, nemohl jsem to zastavit,“ vyprávěl se smíchem o tanci, jenž do dneška na sociálních sítích vidělo přes 70 tisíc lidí. Druhý tanec dokonce přes 110 tisíc lidí.

ZUMBA I MATURÁKY
„Lidé mi po těch dvou vystoupeních psali, abych byl jejich půlnočním překvapením na maturáku nebo abych jim vymyslel na jejich maturitní ples choreografii. Dostal jsem i nabídku, abych vedl hodiny zumby. Jednou za mnou na stadionu dokonce přišli tatínek s chlapečkem, jestli bychom se spolu mohli vyfotit, tak to bylo milé,“ říká obyvatel Trhových Svinů, který hraje fotbal za Olešnici.

DVACÍTKA TANEČNÍKŮ
Ten inspiraci pro svá vystoupení hledá různě po internetu. „Kouknu na nějaký tanec, pak na další, přičemž si řeknu, že by šly třeba ty styly zkombinovat dohromady, tak to udělám,“ nastínil svou strategii s tím, že dopředu nic netrénuje a užívá si tak pokaždé premiéry.
Na otázku, kdy bude možné jej vidět zase v akci, pak potměšile odpovídá: „To nevím. Na to musí být nálada.“ Jeho oblíbencem je hráč Motoru s číslem 80 na dresu, tedy kapitán Zdeněk Kutlák. Představu o tom, jak by mohl vypadat taneček po postupu do extraligy, už ale v hlavě má. „Před rokem mě napadlo tančit pár vteřin a pak by se za mnou zvedlo dvacet lidí a tancovali bychom spolu. To by bylo super, kde ale vezmu těch dvacet lidí, to nevím. Ale uvidíme,“ dodal hokejový fanoušek.