V těchto dnech je posuzují členové poroty. „Koncem tohoto týdne bychom měli mít finální výběr filmů,“ podotkla ředitelka festivalu Vladana Terčová s tím, že by jich mohlo být kolem šedesáti.

Filmový festival studentských filmů v Písku.Zdroj: Deník/Stanislava KoblihováO festivalu:
Koná se od 13. do 15. října v Písku.
Soutěžit mohou filmy hrané, dokumentární a animované s délkou maximálně 30 minut, jejichž autory jsou studenti.
Doprovodný program nabídne koncert kapely Dreadzone, blok nesoutěžních filmů z Polska a další.

Zásadní novinkou letošního festivalu bude, že filmová škola spojila síly s Centrem kultury města Písek. To bude festival organizačně zaštiťovat. „Hlavním důvodem je, že je pro nás náročné financování akce a věci kolem toho. Například když požádáme o grant, do poslední chvíle nevíme, na co ho budeme moct použít. Proto jsme se rozhodli to, co nás nejvíc zatěžuje, přenechat centru kultury, které to dělá profesionálně, a soustředit se na to, co umíme my, tedy na filmařskou část,“ konstatovala Vladana Terčová.

Centrum kultury chce festival dostat víc mezi „nefilmařskou“ veřejnost. „Festival má jméno, ale většina Písečáků si k němu zatím cestu nenašla. To bychom chtěli změnit,“ uvedla za centrum kultury Dáša Sedláčková.

Druhým zásadním bodem je podle ní to, aby byl festival natolik zajímavý, aby se ho chtěli zúčastnit především studenti filmové školy. Program se bude odehrávat v kině Portyč, kde se budou promítat filmy, a v kulturním domě.