Pivo, víno, pálené ve městě Blatné a výstava s tím spojená probíhá v úterý 18. dubna po celý den v Zámeckém lihovaru a pivovaru v Blatné. V 17 hodin začíná komentovaná procházka Jiřího Sekery po městě. Začíná se na Mírovém náměstí u Mariánského sloupu.

Ve Strakonicích pokračuje o svátcích jarní úklid města. Úterý 18. dubna: Tovární + viadukt, Prácheňská k mostu na Mutěnice, Jeronýmova, Zeyerovo nábřežíStředa 19. dubna: Sídliště 1. máje, MUDr. Karla HradeckéhoČtvrtek 20. dubna: Arch. Dubského, Šmidingerova, Prof. A.B. Svojsíka, Erbenova, Dr. Jiřího Fifky. Pátek 21. dubna: Zvolenská, parkoviště Zvolenská u Ráje, Havlíčkova, Máchova, kolem sportovní haly k učilišti, parkoviště za domem čp.805.

Možnost prodat nebo naopak nakoupit obnošené jarní oblečení, boty a hračky máte v Sedlici, kde Český svaz žen pořádá až do soboty 22. dubna burzu těchto věcí. Bazar se koná v zasedací místnosti Městského úřadu v Sedlici. Otevřeno je od úterý do pátku od 8 do 11 hodin a odpoledne od 15 do 17 hodin. V sobotu jsou prodejní hodiny od 8 do 11.

Ve středu exkurze v teplárně

Jakým způsobem vzniká a jak přichází teplo do strakonických domácností? Co je odsíření? Jak ovlivňuje strakonická teplárna životní prostředí? Na tyto a další otázky budou odpovídat pracovníci strakonické teplárny v rámci plánované exkurze do provozu. Tuto výpravu připravuje Ekoporadna při Šmidingerově knihovně ve Strakonicích na 19. dubna od 16 hodin. Vzhledem k omezené kapacitě je nutné nahlásit svou účast předem na tel. 721 658 244.

Autor: Alena Šrámková