Domácí vyběhli na trávník ve zbrusu nových dresech a chystali se na svižný úvod, jenže už ve 3. minutě museli řešit nepříjemnost v podobě inkasované branky. Po pravém křídle se rozběhl Petr Hampl, kterého už nikdo z píseckých zadáků nedokázal zastavit. Hampl si to namířil přímo do pokutového území a přízemní střelou na zadní tyč otevřel skóre - 0:1.

Žlutomodří se z brzkého úderu chvilku vzpamatovávali, ale postupem času přebírali iniciativu a snažili se přelstít benešovskou obranu. V 15. minutě vyslal nebezpečný pokus, který nadělal brankáři Tetourovi starosti, Daniel Petřík, jenže ukazatel skóre zůstal na stejných hodnotách. A to i o dvě minuty později, kdy mohlo být ještě smutněji, protože hostující útočný výpad skončil na tyči brány Kamila Hajduška.

Ve 25. minutě zpracoval Daniel Petřík centr přímo před kapitána Václava Milce, jenže jeho pokus mířil vedle. Když se následně hlavou neprosadil ani sám Daniel Petřík a přímý volný kop Aleše Hanzlíka skvěle zlikvidoval David Tetour, museli si diváci počkat až do 41. minuty, kdy konečně přišlo vyrovnání z kopačky Dušana Pince - 1:1.

Po návratu z kabin byli dále aktivnější domácí, jenže hráči Benešova byli neustále připraveni zaútočit z rychlého protiútoku. V 63. minutě přišel nejkrásnější okamžik zápasu. Martin Held se odhodlal ke střele z dvaceti metrů a padajícím pokusem překvapil všechny včetně hostujícího gólmana 2:1.

Zdálo se, že se žlutomodří nadobro ujmou režisérské taktovky a utkání dovedou k přesvědčivé výhře, opak byl však pravdou. V 69. a 77. minutě hry se totiž znovu ozval střelec sobotního duelu Petr Hampl, který svým druhým a třetím gólem vrátil vedení zpět na stranu Benešova - 2:3.

Na branky bohaté střetnutí ještě nekončilo. Hned tři minuty po hostujícím obratu se v obrovské šanci před Tetourem objevil Antonín Presl, ale přihrávku od Dušana Pince nevyužil a z pokračující akce mířil hlavou nad Aleš Hanzlík. Domácí se však přeci jenom dočkali. V 85. minutě dal konečnou podobu skóre po devadesáti minutách Antonín Presl z penalty nařízené po ruce hostujícího Patrika Švantnera - 3:3.

Žlutomodrá domácí premiéra tak vrcholila penaltovým rozstřelem, jehož průběh ovlivnil hned úvodní nezdar Martina Helda. Zbylí exekutoři uspěli a Benešovští tak odjížděli od Otavy rozhodně spokojenější. Na cestu si přibalili dva body. V Písku zůstal jeden.

FC Písek - SK Benešov 3:4 pen. (1:1). Pen.: 4:5

Brnaky: 42. Pinc, 63. M. Held, 85. Presl (pen.) – 3., 69. a 77. Hampl.

ŽK: 1:4 (85. Presl – 29. Zákostelský, 81. Vrňák, 83. Turek, 84. Švantner).

Rozhodčí: Paták – Štrincl, Košan. Delegát: Peteřík.

Diváků: 385.

Sestava FC Písek: Hajdušek – Benetka, Vacovský, Holý, Hanzlík – Milec – Petřík (61. Presl), J. Held, Voráček (74. Hrachovec) – M. Held, Pinc.

Sestava SK Benešov: Tetour - Vosáhlo, Filip (88. Balata), Pedro, Zákostelský, Čapek, Švantner, Hampl (89. Rataj), Vrňák, Brokeš (76. Turek), Balata.