Jejich majitelé je naleštili a přijeli se nimi pochlubit na v pořadí 7. ročník Traktoriády, kterou pořádá místní sbor dobrovolných hasičů. „Sjelo se nám zde kolem šedesáti traktorů, také motocykly, nové traktory, ale převládají historické domaděly,“ informovala členka organizačního týmu.

Traktoriáda zde má už svou tradici a mimo klasické přehlídky také speciální disciplíny. „Účastníky tu čeká několik zajímavých soutěží, kde se traktory s majiteli za volantem předvedou v akci. Závodí se v couvání s válcem, v jízdě pralesem či v couvání na čas. Mimo to je tu možné se zúčastnit také silácké soutěže v hodu pneumatikou, v zatloukání hřebíků či se svézt Tatrou,“ informoval moderátor dne Rostislav Líkař. V druhém kole jízdy pralesem se už na trať nedostali všichni závodníci, protože hned druhý Zdeněk Kundrát s číslem 36 zahrabal svůj Zetor 4511 z roku 1968 do bahna tak, že ho ani dva traktory společnými silami nemohly z jámy vyprostit.

Mezi traktory se každoročně také hlasuje o ten nejhezčí. Každý z návštěvníků má možnost udělit svému favoritovi hlas. Absolutní vítěz si potom domů s úsměvem odnáší ocenění a sud piva. „Letos vyhrálo číslo 23. s názvem Souprava Zetor Slávie, jehož majitelem je Karel Šonka,“ vyzradil vítěze. Pořadatelé nezapomínají ani na vyžití pro děti, na ně tu čekal nafukovací hrad, herní koutek či stánek s malováním na obličej. Dospělí si zase užili živou hudbu v podání skupiny Trio VoPřiHo či občerstvení u stánku, kde se točila celá kýta či se podávali grilované klobásy s pivem.