Letos festival využil poprvé zrekonstruované empírové divadlo na zámku Nové Hrady, kde se konalo hudebně-divadelní představení Na Vivaldiho! Jaroslav Svěcený hrál jako Vivaldi na housle a zároveň činoherní roli, partnerkou mu byla herečka Zdeňka Žádníková Volencová.

Nově se letos koncertovalo v Trhových Svinech v kostele. Loni se konal koncert prvně i v rakouské Altweitře. Do románského kostela za hranicemi se program vrátil i letos. Spoluorganizátor festivalu Václav Přibyl z agentury Premiumart vysvětluje: „Loni se program v Rakousku dočkal velké spokojenosti, přišli i lidi z rakouského parlamentu. Kdyžjsme tam vrátili v roce v 2018 na jednání o novém ročníku, chtěli, abychom v tom pokračovali a koncertovali tam znovu.“

Ilustrační foto.
Kam za zábavou a poznáním na Českobudějovicku

V Altweitře koncertuje Jaroslav Svěcený s violistou Karlem Untermüllerem a cembalistkou Jitkou Navrátilovou v úterý 31. července od 20 h. Ve středu 1. srpna vystoupí na zámku v Nových Hradech od 20 h se svou dcerou, houslistkou Julií Svěcenou. Václav Mácha je doprovodí na klavír.

Na každém z hudebních čísel Jihočeských Nových Hradů čeká posluchače překvapení ke sto letům republiky.

Jaroslav Svěcený, který je zároveň soudním znalcem na smyčcové hudební nástroje, se navíc ujímá během večera slova, aby představil své housle lidem v publiku.