Podmínky nemohou mít lepší. Jak uvedla Karla Peldová ze spolku Hluboká v pohybu, která tento projekt organizuje, zázemí jim na základě trvalé spolupráce propůjčila hlubocká rybářská organizace. Jak rybařit je učí reprezentační trenér v rybolovu. „Naším společným zájmem je výchova mládeže ke vztahu k přírodě,“ přiblížila hlavní záměr projektu Karla Peldová.

Děti se tak podle ní v půl deváté sejdou v místním přístavu, odkud se vypraví k nedalekému rybníku. „Tady jsou pro ně připravené všechny věci, židličky, pruty. Je zakrmeno, děti se tak mohou hned pustit do rybaření,“ řekla s tím, že jim při veškerém jejich počínání pomáhá zkušený Jakub Kabát. „Učí je, jakým způsobem mají vzít do ruky prut a zaseknout, jak se má správně navíjet, učí se rybě šetrně vyndat háček,“ přiblížila některé z úkonů.

Jedná se o pilotní projekt. Jak potvrdil Vladimír Kavka – předseda MO ČRS Hluboká nad Vltavou – do budoucna chce tento koníček přiblížit i osobám s tělesným či mentálním postižením nebo seniorům. „V současnosti tak probíhají intenzivní přípravy nezbytných technických úprav i mnohá jednání,“ řekl Vladimír Kavka.

Karla Peldová nastínila možnou budoucí spolupráci s Arpidou. „Ráda bych dětem umožnila stát se na chvíli skutečnými rybáři. Teprve ale testujeme, jakým způsobem to bude probíhat,“ dodala.

Jak oba společně na závěr potvrdili, velký dík patří Jindřichu Soukalovi, který jako radní zajišťuje a podporuje spolupráci s městem Hluboká nad Vltavou.