Kempu se zúčastnila patnáctka mladých lidí ve věku od 14 do 18 let. Diskutovali o trendech v novinařině, seznamovali se se základy žurnalistiky, tvořili animované filmy, fotografovali a zkoušeli si práci v rádiu.

„Letos se sešla silná skupina ze všech možných koutů jižních Čech: z Písku, Třeboně, Českých Budějovic, Českého Krumlova a tak dále. Aktivně se zapojovali do workshopů a fungovali spolu dobře i po lidské stránce. Letošní ročník považuji za velmi úspěšný,“ hodnotí koordinátor projektu Jiří Muk.

„Z letošního Médiakempu mám skvělý pocit. Sešla se parta, která měla chuť diskutovat, nebála se prezentovat svůj názor, mnohdy skutečně zajímavý. Věřím tomu, že někteří z účastníků jednou ve světě médií budou fungovat. A budou dobří,“ dodává lektor Václav Votruba.

Médiakemp se uskutečnil na turistické základně Domu dětí a mládeže v Českém Krumlově. Letos byl díky grantu pro účastníky poprvé zdarma, a to i s ubytováním.

Akci podpořily Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Ministerstvo kultury České republiky a město Český Krumlov.