Malenice – Při slavnostním otevření místnosti bylo cítit dětské nadšení, když první odvážlivci protrhli papír, ukrývající vchod do onoho nového pokojíčku. Jak by také ne, když se děti rozkoukaly z prvních rozpaků, zjistily, že stojí „v lese". V rohu stojí bříza, pod ní skáče zajíc, z okna na ně kouká liščí rodinka a řada dalších zvířecích kamarádů.

Podle vedoucí učitelky Hany Častové Svítivé byla místnost dříve sborovnou, která se ovšem stejně nevyužívala. „Bude to vyloženě relaxační místnost. Maličké děti tam budou chodit hlavně odpočívat při čtení pohádek a podobně. Starším jsme řekli, že tuto místnost budou mít za odměnu," směje se Hana Častová Svítivá.

Práce trvaly skoro celé dva prázdninové měsíce a na výzdobě a přípravě pokoje se podíleli jak zaměstnankyně školky, tak i rodiče dětí a všichni, kdo měli chuť přiložit ruku k dílu. „Musím všem poděkovat, jak za materiální činnost, tak za odvedenou práci," řekl ředitel ZŠ a MŠ Malenice Zdeněk Vorel při slavnostním představení místnosti.

Důvodem pro zřízení relaxační místnosti, jak řekl Zdeněk Vorel, bylo hlavně rozšíření školky na dvě třídy. Pro letošní rok je do školky zapsáno 34 dětí.