Děti si tak mohly vyzkoušet činnost jednotlivých sportovních oddílů na vlastní kůži. A pokud se jim některý sport zalíbil, hned se mohly do oddílu přihlásit. Mládež si tak vyzkoušela atletiku, basketbal, judo, tenis, stolní tenis, volejbal či gymnastiku.

Atraktivním tahákem programu byla BMX Freestyle show mistra světa Jana Jílka a jeho kolegů, kteří předváděli pozoruhodné freestylové kousky a triky na U-rampě. Letošní novinkou byla na závěr programu moderovaná beseda spojená s promítáním fotografií s bývalým českým reprezentantem v běžeckém ultramaratonu Zdeňkem Přívratským.

Heslo akce „Od displejů a obrazovek na hřiště a stadiony!“ hovoří za vše.

„Když vnímám dnešní životní styl hlavně dětí, opravdu mi jde o to, aby se celé rodiny rozhýbaly a aby zjistily, že tu máme docela pěkné podmínky pro sport,“ řekl místostarosta města Libor Lukš. „A aby chodily sportovat. Dnešní akci opravdu velmi výrazně ovlivnilo nepříznivé počasí, ale já věřím v potenciál akce. Přišly rodiny, které se zúčastnily i loni, a jsou tu i rodiny, které bych tu nečekal. Máme tu pěkný doprovodný program, tak věřím, že tato akce časem získá na velké oblibě.“

Kaplice pořádá hodně sportovních akcí od seniorských her přes turnaj v beach volejbalu, Kolem kolem Kaplice až třeba po Kaplici v pohybu a další. A je otevřená dalším zajímavým sportovním počinům.