Čejetice – Strakonický rodák Jiří Hein dosáhl ve svém životě velkých tanečních úspěchů. I přesto, že již devět let žije v Bratislavě, na jižní Čechy nezanevřel a velmi rád se vrací právě do Čejetic, kde má rodinu. „Když cvičíme v Českých Budějovicích, tak poté jedeme sem, do Čejetic, za mojí maminkou, abychom byli alespoň chvíli spolu. Takže zhruba jednou za měsíc jsme s Luciou tady," upřesňuje Jiří Hein.

Mezi svůj největší osobní úspěch považují Jiří se svou partnerkou Luciou, že dokázali lidem, kteří jim nevěřili, že na tanečním parketu mají své právoplatné místo. „Dokázal jsem sobě i ostatním, že i když už si člověk myslí, že mu ujel vlak, má šanci ho doběhnout. Dokonce může spoustu lidí předběhnout, když bude opravdu pracovat poctivě a všechno tomu obětuje," usmívá se Jiří Hein.

Lucia Krnčanová se doplňuje se svým partnerem skvěle. A jak sama říká, výuka tance ji baví. „Když vidím, že děti tanec baví a jsou nadšené, když se zlepšují, mám sama radost. Je úžasné vidět pokrok, kterého děti dosahují, pokud tvrdě pracují a následně se samy radují z úspěchů."

Mezi mladými tanečníky jsou více oblíbené latinsko-americké tance. „Mám raději ´latinu´, protože nám jde s partnerem více a baví nás," vysvětluje Erika Štulerová.

Soustředit se v Čejeticích budou mladí tanečníci do konce týdne.