Pravidla soutěžení byla velmi jednoduchá - připravit pohledově i chuťově zajímavé jídlo, které ohodnotila pětičlenná komise. Tu zajímala tato kriteria: název jídla, obleček soutěžícího týmu, jeho souhra, servírování a kotlík samotný. Vše bylo ještě doprovozeno kulinářskými dovednostmi, například strouháním okurky na čas nebo ušleháním bílku, a sportovními disciplínami.

„Začalo to před třemi roky. Poprvé to bylo Milk parade, loni Grill parade a letos Kotlík,“ řekl člen týmu Pra pra pra Jaroslav Forejt. Ve dvojici s ním byla Iveta Šmídová. Vařili předkrm s názvem Dinosaurův mozeček a druhým jídlem byl vynikající Mamutí trus. Nakonec skončili na druhém místě, vítězem byla dvojice Piráti z Karibiku s lahůdkou Prokletí Černé perly. Další umístění bylo: Liberecký knedlík a Engel Bengel, Kotliczech a Bulhaři na výletě.

A názvy některých jídel? Například Černochův sen, Bulharský vlčák nebo Burákové kuře.