Lahodné pivo a dobrá muzika

Kdy: 21. srpna

Kde: Sokolský ostrov, České Budějovice

Již podruhé se koná v Budějovicích, kde se vaří pivo už od roku 1265, na Sokolském ostrově Festival Budějckých pivovarů. Přijďte v pátek 21. srpna ve 14 h a ochutnejte zlatavý mok od místních pivovarů

Beeranek, Krajinská 27, Solnice, Čtyrák, Kněžínek, Budějovický Budvar, Samson. Zahraje vám k tomu živá muzika. Ve 14.30 h zahrají Babouci, v 17 h vystoupí kapela Larva, v 18.30 h uslyšíte Rozkrock, a naposledy zahraje skupina Satisfucktion.

Chinaski v Pivovarské zahradě

Kdy: 22. srpna

Kde: Pivovarská zahrada, Český Krumlov

Za kolik: 550 Kč

V Pivovarské zahradě v Českém Krumlově vystoupí v sobotu 22. srpna oblíbená česká kapela Chinaski, která vyrazila na turné pod širým nebem. Jedinečnou atmosféru se známými hity si užijete od 19 h. Za vstupenku zaplatíte 550 Kč, vstupné pro dítě do 12 let včetně činí 275 Kč.

Jak žili Seidelové před sto lety?

Kdy: 22. srpna

Kde: Museum Fotoateliéru Seidel, Český Krumlov

Za kolik: 160 Kč

Jak se žilo před sto lety, zjistíte v sobotu 22. srpna na promítání v Muzeu Fotoateliéru Seidel. Dozvíme se díky deníku Františka Seidela, jak jeho rodina a jeho dva bratři žili, co se vařilo, oblékalo atd. Promítání zahrnuje Seidlův dům, ale i trávení volného času včetně dobového náčiní jako sáňky, lyže, golfové hole, tenisové pálky aj. Přijďte v 10 a 14 h. Vstupné dospělý 160Kč, dítě 80 Kč.

Svatobartolomějský trh a pouť

Kdy: 22. srpna

Kde: Vyšší Brod

V sobotu 22. Srpna navštivte ve Vyšším Brodě Svatobartolomějskou pouť. Děti se zabaví na lanové stěně Lezeto, představení jim zahraje Divadlo Mazec. Zkusí malování na obličej a dočasné tetování. Dospělým zahrají Babouci a Rock Band. Už od 8 h si budete moci po celý den vybírat zboží na řemeslném trhu.

Defenestraci uvidíte na zámku

Kdy: 21., 22. srpna

Kde: Zámek Jindřichův Hradec

Speciální noční prohlídky přichystal na léto jindřichohradecký zámek. Další termín Nočních prohlídek

aneb Defenestrace připadá na pátek a sobotu 21. a 22. srpna. Vybrat si můžete ze začátků prohlídky od 19, 20.40 a 22.30 h. Dozvíte se o osudech jednoho z majitelů zdejšího panství Viléma Slavaty a o zásadních okamžicích Stavovského povstání. Divadelní prohlídka vás zavede samozřejmě i na zámek, a to dokonce do míst, která nejsou běžně přístupná. Čeká vás asi 50 herců v kostýmech. Vstupné 250 Kč.

Mirotické setkání loutek a hudby

Kdy: 21. a 22. srpna

Mirotice – Již po sedmnácté se v Miroticích koná rodinný festival loutek a hudby. V pátek a v sobotu 21. a 22. srpna zde vystoupí Divadlo Víti Marčíka, Divadlo LokVar, Divadlo Buřt, kouzelník Radek Bakalář, Divadlo Krapet, uvidíte balet flash dance Labuť, nebo se pobavíte u stand-up comedy Na stojáka. Hrají kapely Zakázaný ovoce, Živelná pohroma, Chodící dřevo aj.

Ochutnáte dobroty z celého světa

Kdy: 22. srpna

Kde: Výstaviště, Písek

V Písku na výstavišti si budete moci v sobotu 22. srpna vybírat ze specialit gastronomií z celého světa. Koná se zde totiž od 10 h Street Food Market. Přehlídka jídel a nápojů láká na burgery, hotdogy, originální zmrzlinu a nanuky z čerstvého ovoce, francouzské víno a sýry, jamajské kuře, minikoblížky, šnečí kaviár, ale také lokální produkty jako pivo z Píseckého pivovaru. Připravený bude i doprovodný program. Odpoledne bude znít živá hudba v latinských rytmech. Vstup je zdarma.

Pohádkový les láká do Heřmaně

Kdy: 22. srpna

Kde: Heřmaň

Sbor dobrovolných hasičů Heřmaň pořádá v sobotu 22. srpna tradiční pohádkový les. Jedná se už o 11. ročník akce, která se uskuteční na fotbalovém hřišti v Heřmani. Start je od 12.30 do 14.30 hodin. Od 15.30 hodin vystoupí šermíři a následně budou připravené soutěže pro děti i dospělé. Během odpoledne nebudou chybět ani další aktivity jako skákací hrad, malování na obličej, jízdy na koních, nafukovací skluzavka, hlavolamy či cross golf. Občerstvení bude zajištěno. Ve večerních hodinách naváže disco s DJ Karlem Bicanem.

Rybáři poměří síly v Touškově

Kdy: 22. srpna

Kde: Touškov

SDH Touškov pořádá v sobotu 22. srpna rybářské závody ve sportovním rybolovu u rybníka v Touškově u Mirovic. Registrace účastníků začíná od 6 hodin, první kolo závodů o hodinu později. Druhé kolo má začít v 10 hodin a půl hodiny po poledni je v plánu vyhodnocení a předání cen.