Při požáru zahradního domku v úterý 29. ledna brzy ráno zemřela žena bez domova. Její druh (52) byl převezen na popáleninové centrum do Prahy. Jednou z příčin požáru zahradního domku v ulici arch. Dubského může být alkohol a nedbalost.

Spolumajitelka chaty Ivana Kadochová ze Strakonic je událostí velmi otřesena. „Bezdomovci v naší chatě přespávali nejméně tři roky. Nebyla síla je odtud dostat, byť sem městská policie jezdila dost často. Počítám, že nejméně jednou týdně," uvedla Ivana Kadochová. Částečně také potvrdila zmíněnou příčinu požáru. „Uvnitř byla kamínka," uvedla na místě tragédie.
Obyvatel panelového domu v těsném sousedství Jan Barborka kolem půl druhé ráno volal hasiče. „Bylo mi řečeno, že už je to nahlášené. Víc ale nevím," vypověděl.

Ve stejném domě bydlí také Václav Kukač. Ten si vzpomněl, že muže i ženu v pondělí odpoledne viděl. „Ten chlápek vozil v kárce za kolem na zahradu nějaké železo. Asi ho pak prodával," řekl s tím, že často se z komína chaty kouřilo. Dokonce prý i v pondělí odpoledne.

Na místo dorazil i speciální pes na vyhledávání stop v požářišti

Hasiči přijeli k požáru přibližně v půl druhé ráno a odjížděli kolem čtvrté hodiny ranní. Od úterního rána pak domek zkoumali policejní technici, požární vyšetřovatelé a na místo dorazil i speciální pes na vyhledávání stop v požářišti. „Příčinu požáru zatím říct nemůžeme. Vše záleží na tom, až vyslechneme zraněného muže," uvedl požární vyšetřovatel Robert Matulka. Připustil ale, že nedbalost vedou jako jednou z možných příčin požáru. Na místě také nalezli peněženku s doklady. zemřelé ženy.

Podle některých neověřených zpráv prý muž běhal kolem hořící chaty a snažil se ženu vzbudit. Marně.
Spolumajitelku chaty Ivanu Kadochovou nyní čeká zajištění úklidu spáleniště. „Chtěli jsme domek, který je starý tak šedesát let, loni vyklidit, ale nestihli jsme to. měli jsme v plánu nechat to na letošní jaro. Je to hrozná tragédie a mám výčitky, že jsme to neudělali," dodala.

Kromě opuštěných chat přespávají lidé bez domova ve Strakonicích například v provizorním příbytku pod železničním mostem na Blatnou nebo na parovodním potrubí.