Situace byla podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů nejkomplikovanější na Jindřichohradecku, kde bylo třináct událostí. Na Českobudějovicku a Českokrumlovsku hasiči zasahovali shodně u pěti událostí. Naprostá většina zásahu proběhla mezi mezi půl osmou a devátou večerní.

Výčet událostí:

Českobudějovicko: spadané stromy v Třebotovicích, Ločenicích a obci Bukvice, ucpaná kanalizace v Zahájí a vylovení roury z potoka v Českých Budějovicích.

Českokrumlovsko: spadané stromy v Přísečné, Chabičovicích a Velešíně, čerpání vody v Přídolí a Malšíně.

Jindřichohradecko: čištění propustků ve Starém Hobzí, spadané nebo nahnuté stromy v Maříži, Domaníně, Dešné, Studené a Kamenném Malíkově, čerpání vody v Nové Bystřici a Třeběticích, čištění koryta potoka v Písečné, voda na silnici a zatékání do domu v Nové Bystřici a Slavonicích, zajištění protékající střechy ve Slavonicích a požár pravděpodobně od úderu blesku v Malém Pěčíně. Škoda ve výši 200 tisíc korun vznikla na elektroinstalaci rodinného domu po požáru způsobeného pravděpodobně úderem blesku. K úderu blesku a následnému požáru došlo v Dačicích, části obce Malý Pěčín. Na místo vyjeli profesionální hasiči z dačické stanice. Když přijeli na místo požáru, byl požár již uhašen. Jednotka zkontrolovala, zde není ještě někde nějaké další ohnisko. Průzkum již žádné neukázal.

Sobotní bouřka ve Slavonicích.
To byla spoušť. Kroupy rozbíjely okna

Písecko: spadlý strom v Krči.

Prachaticko: ucpaná kanalizace ve Vimperku.

Strakonicko: spadlý strom ve Vodňanech-Pražák.

Táborsko: spadlé stromy v Dírné a Cunkově.