Děti pátých a šestých ročníků strávily se svými učitelkami super den v Techmánii v Plzni. Cesta domů se ale dost zkomplikovala.

Mezi Pískem a Protivínem jim najednou začal hořet autobus. V první chvíli, když z útrob autobusu vycházel jen dým, to děti braly jako dobrodružství. O pár minut později z něj ale začaly šlehat plameny. Bylo téměř jasné, že v plánovaný čas domů nepřijedou.

Příjezd byl podle rodičů původně hlášen na zhruba čtvrtou hodinu odpoledne. Do Prachatic se školáci vrátili až před sedmou hodinou. Všichni a naštěstí bez jediného šrámu. Zážitek v nich ale ještě dlouho zůstane.

Učitelky se podle našich informací zachovaly duchapřítomně a rodičům po telefonech oznámily poruchu autobusu s tím, že čekají na náhradní dopravu. Hodinu a půl seděly děti na louce u silnice a čekaly až pro ně náhradní autobus přijede.

S některými dětmi cloumaly emoce a přemohl je také pláč. Jiné zase doma povyprávěly, jak se chovali řidiči, kteří je míjeli. Někteří prý dokonce na šokované děti ukazovali prostředníček, ve vyhrocené situaci tak dětem na náladě nepřidali.

Z jakého důvodu začal autobus hořet, se nám zatím zjistit nepodařilo. Po dalších informacích pátráme.