Soused projíždějící ve středu před polednem okolo domu v Újezdci zahlédl kouř linoucí se ze střechy rodinného domku.

Podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů muž také zavolal majiteli hořícího domu. „Ještě než hasiči přijeli, vytáhli pak ze stodoly čtyřkolku. Další záchrana majetku už nebyla možná, protože požár se střechou rychle šířil a dolů padaly hořící kusy střešní krytiny," uvedla Vendula Matějů.

Plameny zasáhly střechu domu ve tvaru L. Požár dále zničil čelní průjezd, přilehlou garáž, letní kuchyň a také solární panely na střeše.

Mezi Krumlovem a Větřním se stala vážná nehoda

Včera odpoledne se na komunikaci mezi Českým Krumlovem a Větřním stala vážná dopravní nehoda. Krajský policejní mluvčí Milan Bajcura informoval, že se spolu střetla tři osobní vozidla. „Jednou z vyšetřovacích verzí je v současné době i to, že nehoda vznikla na základě překročení povolené rychlosti," sdělil mluvčí. Na místě musely zasahovat složky integrovaného záchranného systému, které vyprošťovaly i jednu těžce zraněnou osobu.

Poškodili zaparkované vozy a pak z místa nehody ujeli

Policisté z Písku se obracejí na případné svědky následujících dopravních nehod s žádostí o pomoc.

První z nehod se stala v pátek 26. února v době od 15.10 do 15.30 hodin na Žižkově třídě v Písku. Zatím nezjištěný řidič zde poškodil zaparkované osobní vozidlo značky Peugeot 206 a z místa ujel. Způsobená škoda činí přibližně deset tisíc korun.

Další dopravní nehoda je z následujícího dne. V sobotu 27. února okolo půl desáté ráno kdosi v Třebízského ulici v Písku jel s osobním automobilem značky Mercedes stříbrné barvy a při couvání na parkovišti u domu narazil do zaparkované Škody Felicia. „Řidič po dopravní nehodě z místa ujel a nic neoznámil," informovala Kamila Čuřínová Ingrišová, mluvčí píseckých policistů. Škoda činí pět tisíc korun.

Pokud máte k uvedeným dopravním nehodám jakékoli informace, sdělit je můžete dopravním policistům na telefonech 974 235 253 či 974 235 254 nebo na lince 158.