Jak informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů, hořela zde stodola a osobní auto. "Požár je pod kontrolou," doplnila. 

Vyhlášen byl druhý stupeň poplachu.  

Policejní mluvčí Jiří Matzner doplnil, že za požárem stojí rachejtle, kterou majitel odpálil. Škoda je sto tisíc korun. 

Hasiči na jihu Čech na Silvestra od 19.30 hodin do půlnoci měli pouze dva výjezdy. Z Protivína měli hlášený požár oleje na pánvi, který byl uhašen ještě před příjezdem hasičů a v Táboře na Žižkově náměstí monitorovali oslavy," sdělila. 

Po půlnoci ještě vedle zmíněného požáru v Nítovicích hasiči zasahovali u několika menších požárů odpadu po odpálení zábavné pyrotechniky v popelnicích v Českých Budějovicích, Prachaticích a Strakonicích a dále u "nekomplikované" dopravní nehody ve Volarech. 

Podle policejního mluvčího Jiřího Matznera byl Silvestr na události bohatý. Policisté na jihu Čech absolvovali desítky výjezdů, a to k výtržnostem, opilým a podobně. "Šest osob se Nového roku nedožilo. Policisté vyjížděli ke třem náhkým úmrtím, dále k tragické nehodě v Třeboni, kde při střetu auta s vlakem zemřeli dva lidé. A pod Javorníkem zemřel turista po pádu na zledovatělé silnici," popsal Jiří Matzner.

Ve Volyni na Strakonicku zasahovali policisté před 23. hodinou proti muži, který nožem napadl nevlastního otce. "Zákrok se obešel bez zranění, podezřelý skončil v policejní cele," doplnil Jiří Matzner.

Při střetu osobního auta v osobním vlakem v Třeboni - Holičkách odpoledne poslední den v roce 2016 zemřela dvoučlenná posádka. Zdroj: Jiří Matzner

Odpoledne ale zasahovali u tragické nehody na železničním přejezdu v Třeboni - Holičkách, kde zemřeli dva lidé.

A u Jistebnice na Táborsku skončilo auto v rybníku. "Řidička vozu tovární značky Škoda Roomster vyjela ze silnice a sjela do rybníku. Průzkum ukázal, že z auta nevytékají žádné provozní kapaliny. Hasiči auto jeřábem vytáhli zpět na silnici. Poté nehodu předali policii k šetření," uvedla Vendula Matějů. 

V Jistebnici sjelo na Silvestra auto do rybníka. Zdroj: HZS JČ