Znakon

Výhody svým lidem poskytuje například i strakonická firma Znakon.

„Všichni zaměstnanci dostávají stravenky a určitou částku jim připlácíme také na penzijní připojištění. Vždy budeme hledat nějakou cestu, jak našim pracovníkům v rámci legislativy přilepšit,“ poznamenal ředitel podniku Vladimír Kotrch.

České dráhy

Na zaměstnanecké výhody si nemohou stěžovat ani pracovníci Českých drah.

„Přibližně polovině lidí připlácíme čtyřicet procent na stravenky, zbytek má dojednané stravování za zvýhodněnou cenu v určitých podnicích.

Samozřejmostí je také zvýhodněné cestování pro zaměstnance a jejich nejbližší rodinné příslušníky. Jednou do roka zaplatí poplatek za zaměstnaneckou kartu a pak už mohou jezdit zdarma,“ uvedl včera za tiskové oddělení Českých drah Radek Joklík.

Dráhy navíc svým lidem připlácejí také na dovolenou a penzijní připojištění.

ČSAD STTRANS

Podobně je tomu i u autobusového dopravce ČSAD STTRANS. Zaměstnanci mají zvýhodněné jízdné pro sebe i své nejbližší. „Máme dohodu s několika autodopravci, takže karta s výhodami na jízdné platí nejen u naší firmy,“ zmínil se ředitel podniku Vladimír Warisch.

Výhody oceňují i rodinní příslušníci. „Taťka je řidič autobusu a mám tak slevu na jízdné. Každý den jezdím přes dvacet kilometrů do školy, tak se mi to docela hodí. Alespoň nemusím počítat, kolik projezdím a víc z kapesného mi zbude na jiné věci,“ uvedla dvacetiletá studentka.

Úředníci

V úřadech to zůstalo v podstatě stejné. „Máme stravenky v hodnotě pětašedesáti korun, permanentky na plavečák a z dalších výhod několikrát za rok zájezdy za kulturou,“ uvedl ředitel strakonického úřadu práce Josef Samec.

Prodavačky

„Kromě stravenek dostáváme jednou za rok slevu na nákup určitého druhu zboží,“ řekla Pavlína Hálová.