A teď by rádi loupili i na hřišti Jičína B, kam zajíždějí v neděli 25. září. Nervozita a očekávání ze všech spadla díky skvělému výkonu v úvodním klání. Potvrdil to i trenér Roman Marienka.

„O malinko je atmosféra uvolněnější a lepší. Takový vstup do sezony byl důležitý pro hráče samotné a pro rozjetí soutěže jako takové," uvedl.

První venkovní zápas bude další prověrkou, jak na tom mužstvo v sezoně, ve které spadávají čtyři týmy, bude. Východočeský soupeř má tu výhodu, že mu mohou pomoci hráči z extraligového áčka.

„Jičín to dělává vždy a není důvod, aby to neudělal i tentokrát. Vycházíme z toho, že to bude mix dorostenců a několika hráčů z áčka," zmínil kouč.

Předváděnou hru Roman Marienka měnit nehodlá, ani venku. „Agresivita a důslednost v obraně, k tomu minimum chyb v útoku. To jsou nejzákladnější věci. Hra bude podobná té, co jsme předváděli proti Bystřici."

Trenér i jeho svěřenci samozřejmě chtějí bodovat naplno, ale prioritou je pro Romana Marienku něco jiného. „Nejvyšší prioritou je přivézt všechny hráče zdravé domů. Že se třeba zápas nepovede, to se stane. Ale když budeme zdraví, můžeme to napravit. Věřím, že máme velkou šanci bodovat naplno. Ale do Jičína jedeme s pokorou a největší opatrností, ne jako mistři světa," zdůraznil kormidelník.

V případě, že by se hra vyvíjela tak, že by i bod byl úspěchem, za úspěch by ho trenér považoval.

Pokud by hráči předvedli opět výkon jako v premiéře, je kouč přesvědčen, že by to znamenalo další dva body. „Kdybychom je předváděli dál, bavili bychom se spíš o tom, jestli máme na to, hrát baráž o extraligu… Ten zápas proti Bystřici nám opravdu extrémně vyšel. Kluci tomu hodně dali, dopracovali se k vysoké výhře s velkou lehkostí. Je v našich silách to několikrát za sezonu zopakovat," zdůraznil.

Kromě dlouhodoběji zraněného Michala Krejčího jede tým v kompletním složení, tedy včetně Tomáše Peka, který minule po osmi minutách odstoupil kvůli problémům s krkem. „Celý týden netrénoval, šetřili jsme ho. Uvidí se, jak na tom bude v zátěži a na jak dlouho nastoupí," přiblížil Marienka.

A ze strakonické házené ještě jedna aktuální zpráva: v noci ze čtvrtka na pátek se vedoucímu mužstva Jaroslavu Houskovi narodil syn Jaroslav.