Nedočkal se jich na úvod sezony v Pacově ani na druhý pokus v nedělním závodě v Kramolíně. Na nesmírně rychlé trati zajel v kvalifikaci 33. čas, což znamenalo nepříliš výhodnou pozici pro start, který je v motokrosu klíčový.

„Nebyla to z mého pohledu dobrá neděle," začíná své ohlédnutí za posledním závodem. Na vině byl i tréninkový výpadek. „Na krajském přeboru v Netolicích mě začal bolet kotník. Začalo to samo při první jízdě, aniž bych dostal nějakou ránu. Dostalo se to ale do takového stadia, že jsem nemohl ani řadit. Druhou jízdu jsem jenom tak odjezdil. Druhý den byl ale kotník celý modrý a nateklý, takže jsem musel na rentgen, který prokázal výron a nějaké natažené vazy. Potýkal jsem se s tím docela dlouho," vysvětluje.

Před dvěma týdny se vypravil na západočeský přebor, kde obsadil druhé místo. „Od té doby jsem ale na motorce neseděl, abych kotník zbytečně nezatěžoval a doléčil ho. Bez tréninku ale skočit do mistrovství republiky je těžké," je si dobře vědom.
V první jízdě v Kramolíně prorazil pneumatiku a musel záhy odstoupit. „Neprorazil jsem snad deset let. S tím se jet vůbec nedalo," pokrčí rameny.

Chuť si nespravil ani v jízdě druhé, ve které obsadil 28. místo. „Měl jsem špatný start a pak se těžko závodí. V mistráku nejede nikdo špatný a posunout se o každou pozici je strašně těžké. Navíc skoro bez tréninku. Věřím, že nějaké body vyjedu, ale naše mistrovství má teď opravdu kvalitu. Doba, kdy člověk jezdil v pohodě osmý, to už dnes neexistuje. Prakticky nikdo neubývá a naopak dorůstá řada rychlých jezdců," všiml si pilot týmu Smrž Moto MX.