Dvě utkání odehrály o víkendu 17.-18. listopadu druholigové házenkářky Strakonic. Nejprve doma podlehly v derby Lokomotivě České Budějovice 20:23 (10:13) a poté venku jasně přehrály v předehrávce Ledeč nad Sázavou 26:19 (11:8). V tabulce jsou tak třetí, mají 11 bodů.

S lídrem tabulky Strakonice odehrály „zápas blbec". Nikomu se nedařilo vůbec nic. České Budějovice v 7. minutě vedly už 6:1, domácí družstvo se vůbec nemohlo dostat do tempa.

„Obrana byla děravá a pasivní, soupeřky si s námi dělaly, co chtěly, a vybouchla nám totálně střelba," popsala trenérka Eva Krausová.

Ve 20. minutě však tým od Otavy srovnal na 7:7, jenže poté inkasoval pět gólů v řadě. Do přestávky manko stáhl, ale nálada byla na bodu mrazu.

Nástup do druhé půle kopíroval začátek zápasu a ve 39. minutě bylo skóre 11:19. „Naše útoky byly bezzubé a stereotypní, nemohly jsme najít recept na obranný val skvěle fyzicky disponovaných budějovických hráček, které zasunuly obranu na šestimetrovou hranici a tam jednoduše potíraly veškeré naše útočné snahy," dodala trenérka.

Až v poslední čtvrtině zápasu, kdy i Lokomotiva mírně polevila a prostřídala sestavu, se domácím ještě podařilo konečné skóre snížit na tři góly. „Konečný výsledek v žádném případě nekoresponduje s obrazem hry. Soupeřky nás přehrávaly ve všech směrech a rozdíl o tři branky je pro nás velmi milosrdný," konstatovala Krausová.

V Ledči nad Sázavou si Jihočešky spravily chuť. Začátek byl vyrovnaný, poté však tým zpřesnil obranu, postupně začal získávat převahu a do poločasu si vytvořil náskok tří branek (11:8).

Po obrátce Strakonice náskok ještě navýšily a vedly ve 41. minutě 17:10. Soupeřky sice zejména díky nevynuceným chybám hostujících hráček dokázaly ještě zkorigovat na 18:15 (50. minuta), ale to bylo z jejich strany maximum.

„Soupeřky nás svou hrou nedonutily k žádnému extra výkonu, ale na zisk bodů to bohatě stačilo. Až na chvilkové výpadky lze pochválit obrannou činnost, v útoku jsme ale zase vytvořily množství zbytečných chyb a nesmyslů. Naštěstí tentokrát nás za to soupeř nevytrestal," zhodnotila zápas Eva Krausová.

O tomto víkendu mají tedy Strakonice volno a podzimní část zakončí příští sobotu domácím duelem s Pardubicemi (5. místo).