Konečně! Prvního bodového zisku v sezoně se v neděli 9. října dočkali florbalisté Strakonic. Ve 4. kole Národní ligy vyhráli na hřišti Čelákovic 5:4 (1:0, 2:3, 2:1). Díky zisku tří bodů se odpoutali z posledního místa v tabulce a jsou nyní desátí.

Utkání bylo soubojem dvou do té doby nejhorších týmů. Čelákovice byly jedenácté s bodem, Strakoničtí dvanáctí s nulou. Jihočechům přálo štěstí, o výhře totiž rozhodli gólem pouhé čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou. Jeho střelcem byl Karel Šavrda.

Hosté začali aktivně a na začátku 7. minuty je poslal do vedení Mikeš. Jinak byl první poločas vyrovnaný. Domácí se nedokázali střelecky prosadit, přestože hráli tři přesilovky.

Čelákovičtí se ale přece jen dočkali na začátku druhé třetiny, ve 23. minutě vyrovnal Novotný. Jenže odpověď mužstva od Otavy přišla za dvě minuty, kdy mu vrátil vedení Novák.

Po půlhodině hry potom v krátkém časovém rozmezí dvakrát udeřili domácí Minařík a Hendrich a otočili stav, ale 31 vteřin před druhou sirénou srovnal Kužela.

Vše podstatné se odehrálo až v závěru utkání. Nejprve v 56. minutě skóroval čelákovický Zadák, hned za devět vteřin odpověděl však Mareš – 4:4. Už to vypadalo, že se půjde do prodloužení, ale v čase 59:56 rozjásal Jihočechy Šavrda trefou, která znamenala tři body.

Strakonický hrající trenér Marek Jiřík hodnotil duel hodně střízlivě. „Utrpěli jsme vítězství. Můžeme být rádi, že soupeř vyhořel ve vyložených šancích. Vrátili jsme se ke strakonické údržbě, která platí na soupeře – hnusný florbal. Děkuji soupeři za férový zápas," uvedl.

Tuto neděli se tým představí potřetí doma. V 17 hodin přivítá FbC Plzeň, soupeře z druhé příčky.